
kanald.ro
Diverse
Chiftelele saracului. Reteta lui Mircea Dinescu
Chiftelele saracului. Reteta simpla de chiftele cu cartofi si varza murata care ii apartine celebrului Mircea Dinescu. Cum se pregatesc chiftelele saracului.
Mircea Dinescu a pregatit aceste chiftele in emisiunea lui, Politica si delicateturi, in editia in care a avut-o invitata de onoare pe Loredana Groza.
Citeste si: Blat de tort. Cea mai simplă rețetă
Citeste si: Mucenici moldovenești- rețeta populară
Citeste si: Tiramisu, rețeta pas cu pas! Cum se prepară desertul italian care a cucerit România
Ingrediente pentru chiftele:
- o jumatate de kilogram de cartofi fierti (aproximativ 3 cartofi fierti)
- un ou
- un galbenus de ou
- 200 grame varza murata (o varza murata tocata fin)
- 3 catei de usturoi facuti mujdei
- ulei
- faina
- piper
- coriandru
- busuioc
Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente
Citeste si: Piure de cartofi. Unde greșești când îl prepari
Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios
Mod de preparare chiftelele saracului:
Cartofii fierti se zdrobesc cu mana sau cu ajutorul unei furculite. Un ou intreg si galbenusul de la al doilea ou se bat bine.
Se amesteca bine varza murata tocata marunt cu cartofii fierti zdrobiti. Se adauga in castron si ouale batute, mujdeiul de usturoi, se condimenteaza dupa gust si se formeaza in mana chiftele de dimensiune potrivita.
Citeste si: Dovlecei toxici: cand devin dovleceii toxici, arunca-i daca vezi aceste semne
Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Citeste si: Rețetă de plăcintă cu brânză dulce ca la mama acasă. Cum prepari plăcinta cu brânză dulce de vaci și stafide
Chiftelele saracului pe gustul bogatului se prajesc apoi in baie de ulei pana cand se gatesc pe ambele parti si capata o culoare aramie.
Reţete de post: chiftele de dovlecei. Chifteluţele de dovlecei sunt o reţetă foarte uşor de pregătit, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Rezultatul este, însă, delicios!
Ingrediente:
2 dovlecei
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
4 crenguţe de mărar
5 crenguţe de pătrunjel verde
4-5 linguri de făină
sare şi piper
1 linguriţă busuioc uscat
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se lasă 10-15 minute, apoi se storc bine de zeamă.
Ceapa şi usturoiul se trec prin blender. Mărarul şi pătrunjelul se spală bine şi se toacă mărunt. Peste dovlecei, se pun ceapa, usturoiul, verdeaţa şi făina. Se amestecă bine, apoi se condimentează cu sare, piper şi busuiocul uscat.
Citeste si: Pârjoale moldoveneşti, reţeta savuroasă din bunici
Citeste si: Reţete de post: Chiftele din soia
Citeste si: Cea mai buna reteta de chiftele de post! Ce ingredient se pune pentru a obtine gustul de carne
În tigaia cu ulei incins se pun chifteluţele modelate în palmă. Chiftelele de dovlecei se rumenesc pe ambele părţi, la foc potrivit, apoi se scot pe o farfurie pe care aţi aşezat un şervet de hârtie ca să absoarbă excesul de grăsime.