kanald.ro
Stiri
Tiramisu, rețeta pas cu pas! Cum se prepară desertul italian care a cucerit România
Tiramisu este un desert italian extrem de iubit de către români. Acesta este ușor de preparat și nu este costisitor.
Tiramisu, rețeta pas cu pas
Ingrediente Tiramisu
- 200 ml cafea tare
- 40 ml coniac
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 500 g mascarpone
- 150 g pişcoturi
- 2-3 linguri cacao
Mod de preparare Tiramisu
Tiramisu este unul dintre cele mai consumate deserturi cu specific italian. Acesta este gustos, aromat și, din fericire, foarte ușor de preparat în acasă. Există numeroase rețete după care îl poți prepara, însă mai jos îți spunem cea mai simplă rețetă pe care merită să o încerci. Iată cum faci cel mai bun tiramisu pas cu pas chiar la tine acasă.
Rețetă tiramisu pas cu pas
Tiramisu este un desert delicios care poate fi pregătit în doar câțiva pași. Iată ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.
Rețetă pentru cel mai bun tiramisu
Se prepară cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Gălbenuşurile se separă de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul circa 2 minute, până ce acesta se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, brânza mascarpone se amestecă cu crema de gălbenuşuri. Totul se mixează timp de 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.
Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente
Citeste si: Ciorbă acră. Porția de nutrienți care te pune pe picioare
Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios
Albuşurile se mixează circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. În siropul de cafea cu coniac se pun pișcoturile şi se aşază într-o tavă. Peste pişcoturi, se pune jumătate din crema de mascarpone, apoi se adaugă încă un strat de pişcoturi.
După care se întinde restul de cremă, iar pe deasupra se ornează cu cacao. Desertul se pune la frigider cel puţin 3 ore.