WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă
Rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă

Diverse

Rețetă de cheesecake cu mascarpone și frișcă. Un deliciu pentru oricine

Idei de dulciuri inedite de făcut în familie. Încearcă această rețetă de cheesecake delicioasă!

Rețetă de cheesecake cu mascarpone și frișcă. Cheesecake-ul este una dintre cele mai ușoare prăjituri de făcut în casă, cu doar câteva ingrediente de bază. Desertul are o istorie de peste 4000 de ani și rețetele au fost adaptate în timp, în funcție de regiunile unde a tot fost preparat.

Cheesecake cu mascarpone și frișcă

Rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă

Rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

300 g biscuiți digestivi
120 g unt 82% grăsime
câteva căpșuni mai mari pentru decor
250 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
1 pliculeț zahăr vanilat
1 pliculeț de gelatină
250 g căpșuni proaspete
3 linguri zahăr
75 ml apă
1 pliculeț de gelatină

Citeste si: Nicolae Botgros intervine în scandalul legat de moartea Andreei Cuciuc. Care este dorința lui: “Să fie cercetat amănunțit, fiecare secundă, fiecare acțiune a celor prezenți în acel local.” - kfetele.r

Citeste si: Desertul de weekend. Cum să faci o prăjitură delicioasă cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone. Rețetă

Mod de preparare

Zdrobiți biscuiții în robotul de bucătărie și puneți-i într-un bol, iar peste ei adăugați untul topit. Amestecați totul foarte bine.

Într-o tavă de copt detașabilă, răspândiți biscuiții uniform și presărați-i cu o lingură. Dați tavă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Într-un bol puneți frișca lichidă, crema de mascarpone, zahărul pudră și zahărul vanilat. Mixați compoziția până se dizolvă zahărul.

Adăugați peste primul plic de gelatină 100 ml apă rece și lăsați-o 10 minute. O topiți bain-marie până se dizolvă. Puneți gelatina peste crema de mascarpone și amestecați.

Citeste si: Cheesecake cu ciocolata, asa cum nu ai mai mancat niciodata – crema de branza intre biscuiti pufosi!

Tăiați câteva căpșuni pe jumătate și ornați toată marginea formei detașabile, peste blatul de biscuiți așezat deja în recipient. Adăugați crema de mascarpone peste stratul de biscuiți și o întindeți uniform. Băgați tava în congelator pentru 30-40 de minute.

Jeleul de căpșuni. Puneți fructele spălate bine într-o cratiță împreună cu apă și zahăr. Le fierbeți puțin cât să se topească zahărul și dă într-un clocot. Cu al doilea pliculeț de gelatină acționați ca la celălalt, apoi o puneți peste siropul de căpșuni călduț și amestecați până se dizolvă gelatina.

Turnați jeleul peste crema de mascarpone și o puneți-o pentru încă 30-40 de minute la congelator. După acest timp, o mutați la frigider.

Lăsați cheesecake-ul la „lenevit” două ore.

Jamila arată fiecare pas pentru o rețetă de cheesecake cu mascarpone și frică reușită!


sursă: lili-gateste.ro