WowNews logo WOWnews
Stories
Desert de weekend

Diverse

Desertul de weekend. Cum să faci o prăjitură delicioasă cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone. Rețetă

Un desert deosebit, delicios și ușor de preparat. Această prăjitură este o idee ideală pentru un weekend în care vrei să te relaxezi.

Sfârșitul de săptămână înseamnă, de obicei, răsfăț, întrucât muncim zile întregi și ne dorim să avem un moment de relaxare și o gură de aer. Fie că alegi să-ți petreci timpul cu prietenii, fie cu familia, fiecare dintre aceștia se vor bucura de desertul preparat. În caz că nu aveți nicio idee de prăjtură, vă oferim noi o rețetă aromată, cremoasă, rafinată, de te lingi pe degete!

Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone

Ingrediente

Pentru blatul cu nuci și ciocolată

Citeste si: Nicolae Botgros intervine în scandalul legat de moartea Andreei Cuciuc. Care este dorința lui: “Să fie cercetat amănunțit, fiecare secundă, fiecare acțiune a celor prezenți în acel local.” - kfetele.r

-200 gr de unt moale

-140 gr de zahăr

-4 ouă

-100 gr de nuci mărunțite

-150 gr de ciocolată neagră

Pentru blatul mousse de ciocolată cu lapte

-300 gr de ciocolată cu lapte

-400 ml de smântână pentru frișcă

Citeste si: 5 rețete de cremă de zahăr ars delicioase și ușor de preparat

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone

-280 ml de smântână pentru frișcă

-100 gr de ciocolată albă, mărunțită

-280 gr de cremă de brânză mascarpone

-3 linguri de cafea solubilă dizolvată în 2 linguri de apă fierbinte

Pentru glazura ganache de ciocolată și cafea

-200 gr de ciocolată neagră, mărunțită

-200 ml de smântână pentru frișcă

-1 lingură de cafea solubilă

Prajitura cu ciocolata, cafea si crema de mascarpone
Prajitura cu ciocolata, cafea si crema de mascarpone[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare

1. Pregătiți baltul cu nuci și ciocolată. Amestecați într-un vas mare untul și zahărul. Apoi încorporați ouăle. Nu trebuie bătute, doar amestecați ingredientele până obțineți o compoziție omogenă.

2. Topiți ciocolata în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcorească puțin, apoi adăugați-o în compoziția de unt și ouă, amestecați până la omogenizare. Adăugați nucile și amestecați bine.

3. Turnați aluatul în forma unsă cu unt și dați-o la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 30 de minute, până blatul devine ferm, dar nu prea uscat.

4. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.

5. Pregătiți mousse-ul de ciocolată cu lapte. Aduceți 300 ml de frișcă până la punctul de fierbere.

6. Turnați-o deasupra ciocolatei, așteptați câteva secunde și amestecați până obțineți o cremă ganache. Lăsați crema să se răcească complet.

Citeste si: Mesajul de susținere venit din partea Adrianei Ochișanu, pentru fiul său, Cristian Botgros! Cum îl apără artista, în fața acuzațiilor venite din partea familiei Cuciuc? "Sunt alături de tine cu toată

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro

Citeste si: ANUNȚUL care i-a șocat pe telespectatori! Ce se întâmplă acum cu doi concurenți din Casa Iubirii: "Stați! Vreau cadru cu..." Ce a apărut în aceste imagini a făcut-o pe prezentatoarea TV să ia o DECIZI

7. Mixați frișca rămasă, apoi adăugați crema de ciocolată.

Citeste si: Prajitura Pavlova. Rețeta fancy pentru un weekend special acasă

8. Întindeți mousse-ul peste blatul de ciocolată. Dați la rece până se întărește.

9. Pregătiți mousse-ul de cafea și mascarpone. Aduceți frișca până la punctul de fierbere și turnați-o deasupra ciocolatei. Așteptați câteva secunde și amestecați până obțineți o cremă ganache. Lăsați crema să se răcească timp de 1 oră.

10. Mixați crema de brânza mascarpone cu crema de ciocolată și cu cafeaua. Dați la rece pentru 1 oră.

11. Scoateți crema din frigider și mixați-o puțin.

12. Întindeți crema deasupra mousse-ului de ciocolată. Dați la rece până se întărește.

13. Pregătiți glazura. Combinați smântâna pentru frișcă și cafeaua solubilă. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

14. Turnați amestecul deasupra ciocolatei, așteptați câteva secunde și amestecați cu o spatulă până obțineți o cremă ganache. Amestecați cu grijă, fără să scoateți spatula din cremă, să nu introduceți aer.

15. Turnați crema desupra prăjiturii.

16. Dați la frigider pentru mai multe ore, să se întărească bine toate straturile.

Sursă: retete-usoare.info