kanald.ro
        Diverse
Prăjitură albă ca zăpada. Rețeta veche din câteva ingrediente
Rețeta veche de prăjitură albă ca zăpada. Iată cum să prepari cea mai bună prăjitură albă ca zăpada cu doar câteva ingrediente!
Prăjitura albă ca zăpada se numără printre deserturile copilăriei, ce ocupau un loc de cinste pe mesele de sărbători. Este o prăjitură ușoară, pufoasă și răcoroasă. Iată cum să prepari cea mai bună prăjitură albă ca zăpada cu doar câteva ingrediente!
Rețeta veche de prăjitură albă ca zăpada
Rețetă prăjitură alba ca zăpada. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară cea mai delicioasă prăjitură alba ca zăpada!
Prăjitură albă ca zăpada. Rețeta veche din câteva ingrediente
 
Ingrediente
- 1 litru de lapte
 - 8 linguri de făină
 - 8-10 linguri de zahăr
 - 200 gr unt
 - un praf de sare
 - coaja și sucul de la o lămâie
 - zahăr pudră sau nucă de cocos, pentru decor
 
Mod de preparare
Aluatul pentru albă ca zăpada
Pune conținutul celor două ouă într-un bol şi amestecă-le cu un praf de sare și zahărul. Apoi adaugă uleiul, laptele şi amestecă bine totul până la omogenizare. Stinge amoniul în sucul de lămâie, adaugă-l în compoziție și încorporează, treptat, făina cernută. vei obține un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.
Împachetează aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l la odihnit 30 de minute.
După scurgerea celor 30 de minute, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde câte o parte de aluat, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi. Întinde-l într-o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Folosește o tavă de aproximativ 23/36 cm. Rulează foaia pe sucitor și transfer-o pe dosul tăvii pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină. Coace foile de aluat pe dosul tăvii pentru 3-4 minute, fiecare, la 180 de grade Celsius.
Crema pentru albă ca zăpada
Amestecă într-un vas cu pereţii dubli, făina, zahărul sarea şi coaja de lămâie răzuită fin. Apoi, adaugă treptat laptele și amestecă intens până la omogenizarea compoziției.
Citeste si: Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului
Pune vasul la foc mediu şi fierbe crema, amestecând în ea continuu, până începe să facă bule de aer la suprafață și devine consistentă ca o budincă. Acoperă crema, direct la contact cu folie de prospețime și las-o la loc răcoros.
Scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei. Când crema este complet rece, mixează untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos și adaugă treptat din cremă. Adaugă și sucul de lămâie și omogenizează bine crema.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Împarte crema în două părți și întinde-o între foile de aluat, pe care le așezi în tava de copt.
Citeste si: Cu ce poți înlocui zahărul din comerț. Alternative sănătoase care pot înlocui zahărul alb
Acoperă prăjitura Albă ca Zăpada cu hârtie de copt și așază peste ea un tocător de lemn. Dă tava la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe cealaltă. În acest timp foile de aluat se vor frăgezi de la contactul cu crema, iar prăjitura se va putea porționa frumos. Decorează prăjitura cu zahăr pudră sau cu nucă de cocos, porționeaz-o și așaz-o pe platou.
De asemenea, Jamila Cuisine explică rețeta pas cu pas pentru a prepara cea mai delicioasă prăjitură albă ca zăpada.