WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!

Diverse

Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!

Se apropie sezonul căpșunilor. Ți-am pregătit cel mai gustos sirop de căpșuni la rece!

Sezonul căpșunilor este aproape sosit. Iată cum poți prepara cea mai delicioasă rețetă de sirop de căpșuni la rece care nu necesită fierbere. Îl poți servi oricând ți se face poftă fără să-ți fie teamă că s-a alterat. Vezi ingredientele și modul de preparare mai jos.

Rețetă de sirop de căpșuni la rece

Siropul de căpșuni este adorat atât de cei mici, cât și de adulți, datorită gustului și a aromelor dulci. Iată cum poți face cel mai delicios sirop de căpșuni la rece, fără fierbere!

Citeste si: Nicolae Botgros intervine în scandalul legat de moartea Andreei Cuciuc. Care este dorința lui: “Să fie cercetat amănunțit, fiecare secundă, fiecare acțiune a celor prezenți în acel local.” - kfetele.r

Ingrediente

  • 1 kg căpșuni (cântărite și curățate)
  • 2,250 kg zahăr tos
  • 700 ml apă rece
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere![Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare

Primul pas este să spălăm căpșunile și să le îndepărtăm codițele. Apoi se pun într-un bol curat. Umează să zdrobim căpșunile cu un mixer vertical sau cu un blender până obținem o pastă.

Pasta sau piureul obținut se pune într-un bol mare de plastic și se amestecă cu 700 ml apă și zeama de la o jumătate de lămâie. Menționăm că în loc de zeamă de lămâie se poate utiliza și sare de lămâie.

Revenind, acoperim vasul cu tifon curat și lăsăm în bucătărie (nu la frigider) timp de 24 de ore. A doua zi, amestecăm conținutul din nou și strecurăm printr-o sită fină. Se poate apăsa ușor pentru a trece și pulpa de căpșuni, fără sâmburi.

Citeste si: Beneficiile căpșunilor pentru organism. Sunt fructele verii dar cum ne putem bucura de acestea și în restul anului

După filtrare, cântărim lichidul obținut. Din cantitățile enunțate mai sus ar trebui să obțineți 1,5 kg. Astfel, la fiecare kilogram de sirop filtrat se pune 1,5 kg de zahăr. Punem zahărul peste siropul filtrat și îl amestecăm pentru a se dizolva.

Se filtrează din nou siropul, dar de această dată prin tifon dublu așezat într-o strecurătoare. Siropul va ieși gustos, gros și numai bun de savurat.

Acum urmează partea îmbutelierii siropului de căpșuni la rece, fără fierbere. Așadar, spălăm sticlele și le sterilizăm la cuptor. Sticlele le introducem ude în cuptorul rece, așezate pe o tavă. Dăm temperatura cuptorului la 150 de grade Celsius, iar din momentul în care stropii de apă încep să sfârâie, mai lăsăm două minute.

După ce sticlele se răcoresc complet, le putem umple cu sirop de căpșuni, folosind o pâlnie.

Citeste si: Mesajul de susținere venit din partea Adrianei Ochișanu, pentru fiul său, Cristian Botgros! Cum îl apără artista, în fața acuzațiilor venite din partea familiei Cuciuc? "Sunt alături de tine cu toată

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: VIDEO Momentul când antrenorul unei ECHIPE LEGENDARE a murit pe terenul de fotbal. Jucătorii au căzut toți în genunchi, unii plângând, alții rugându-se cu ochii în lacrimi: "Am fost șocat și acum mi s

Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere![Sursa foto: PixaBay]

Cum să alegi cele mai bune căpșuni

Căpșunile sunt unele dintre cele mai dulci și gustoase fructe. În România, sezonul acestora începe încă de la jumătatea lunii mai și sunt printre cele mai căutate de gospodine. Din căpșuni se pot face gemuri, dulcețuri, siropuri, înghețate, salate, piureuri și multe alte bunătățuri.

Citeste si: Cum se face jeleul de căpșuni. Ingrediente și mod de preparare

Astfel, în funcție de produsul pe care dorim să îl obținem, trebuie să fim atenți la starea căpșunilor. Pentru a face cel mai dulce și gustos sirop, căpșunile alese trebuie să fie foarte coapte și zemoase, indiferent de mărimea lor. Puteți fi îndrăznețe, alegând să faceți siropul din mai multe specii de căpșuni pentru un gust mult mai interesant.