WowNews logo WOWnews
Stories
Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului
Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului

Diverse

Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului

Mâncare de spanac. Iată cum poți face cea mai gustoasă mâncare de spanac, dar și care este ingredientul minune pe care trebuie neapărat să îl adaugi!

Mâncare de spanac. Primăvara este sezonul salatelor și a verdețurilor. Îți prezentăm una dintre cele mai gustoase mâncăruri de spanac, dar și ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului.

Vezi mai jos lista de ingrediente necesare plus modul de preparare!

Citeste si: Replica lui Cătălin Cazacu după acuzațiile aduse de Ramona Olaru. De ce i-a cerut inelul înapoi vedetei și dacă și-a jignit fosta parteneră: “Consider că nu are ce să caute la tine.” - kfetele.ro

Rețetă simplă și gustoasă de mâncare de spanac

Mâncarea de spanac este un preparat gustos și plin de vitamine. De altfel, spanacul este considerat un aliment minune, întrucât atunci când este inclus în mod echilibrat în dietă, poate aduce numeroase beneficii organismului. Iată cum poți prepara simplu și ușor mâncarea de spanac!

Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului
Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 morcov
  • 2 cartofi (un pahar de orez)
  • 4 – 5 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 pătrunjel
  • sare, piper, după gust

Mod de preparare

Primul pas este să spălăm bine spanacul și să îl punem la fiert timp de un sfert de oră. În acest timp ne ocupăm de usturoi, pe care îl tocăm pastă. Făina se desface în smântână bătută cu ou.

După ce spanacul este fiert, îl scurgem foarte bine, iar apoi îl tocăm. Încingem unt, adăugăm spanacul tocat la călit cinci minute, timp în care amestecăm continuu.

Ulterior adăugăm usturoiul și smântâna cu făină și ou. Se sărează mâncarea și se amestecă până se leagă. Terciul obținut îl putem mânca simplu ori îl putem folosi pentru a umple plăcinte, foi grecești și multe altele.

Citeste si: Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!

Acum vine partea secretului! Astfel, adevărul.ro notează că Radu Anton Roman, autorul unei importante lucrări gastronomice românești „Bucate, vinuri și obiceiuri românești” a scris în rețeta sa, că pentru un plus de savoare se poate adăuga 1 praf de piper, o linguriță de zahăr și altă linguriță cu zeamă de lămâie. Acestea vor rafina și vor schimba gustul radical. Dacă vreţi s-o mai îngroşaţi, amestecaţi-o cu 1 pahar de orez fiert. Poftă bună!

Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului
Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului[Sursa foto: PixaBay]

Proprietățile și beneficiile spanacului

Spanacul este o plantă perenă comestibilă, prezentă mai ales în grădini, uneori și pe terenuri necultivate. Acesta are un conținut crescut de: minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu. Totodată, spanacul este o sursă de vitamine, cum ar fi: vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, niacinul și folatul.

Citeste si: Nicolae Botgros intervine în scandalul legat de moartea Andreei Cuciuc. Care este dorința lui: “Să fie cercetat amănunțit, fiecare secundă, fiecare acțiune a celor prezenți în acel local.” - kfetele.r

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Noaptea tragediei a scos la iveală secrete ȘOCANTE despre Cristi Botgros: "Au fost amenințați. A făcut asta ca să nu se vadă el, să nu se vadă când...". Părinții Andreei Cuciuc acum au descoperit ADEV

Citeste si: Salate de primăvară: 5 rețete fresh simplu de preparat

Să nu uităm de faptul că această plantă are un conținut scăzut de grăsimi și este bogată în betacaroten, luteină, clorofilină și xantină. Printre beneficiile spanacului se numără și următoarele:

  • ajută la reglarea tensiunii arteriale
  • ajută la menținerea sănătății sistemului nervos
  • ajută la coagularea sângelui
  • reduce inflamația din organism
  • menține sănătatea oaselor
  • întărește sistemul imunitar
  • contribuie la reglarea tensiunii arteriale
  • previne constipația și dă senzație de sațietate
  • poate preveni anemia

Surse: adevărul.ro, libertatea.ro