
kanald.ro
Diverse
Gogoșile fără drojdie sunt cel mai bine servite călduțe, dar sunt la fel de bune și în ziua următoare.
Acest preparat este la fel de bun și ușor de făcut. Gogoșile fără drojdie sunt cel mai bine servite călduțe, dar sunt la fel de bune și în ziua următoare. Acest preparat delicios se prepară pe bază de lapte, rapid și ușor.
Ingrediente:
-½ pahar de lapte (125 ml);
-o lingură de unt;
-1.5 pahare de făină (225 g);
-2-3 linguri de zahăr;
-un praf de sare;
-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
-un ou;
-ulei — pentru prăjit.
Citeste si: Rețetă de negresă pentru zilele de post. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie
Citeste si: Cum se face jeleul de căpșuni. Ingrediente și mod de preparare
Mod de preparare:
Se cerne făina împreună cu bicarbonatul de sodiu și praful de sare într-un bol adânc. Bateți oul cu zahărul până la omogenizare.Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Realizați o adâncitură în grămăjoara de făină. Adăugați untul topit, oul bătut împreună cu zahărul și laptele cald.
Amestecați aluatul cu lingura, după care frământați-l cu mâinile.
El trebuie să fie moale și ușor lipicios. Adăugați făină în funcție de necesitate, dar aveți grijă să nu îmbibați prea mult aluatul cu ea.Acoperiți aluatul obținut cu un bol. Lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 10 minute. Întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm. Decupați cerculețe din ea cu ajutorul unui pahar cu gura rotundă. Realizați câte un orificiu rotund în mijlocul fiecărui cerculeț, folosind o formă mică.
Prăjiți gogoșile într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni. Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. La final puteți să le presărați cu zahăr pudră.
Poftă bună!