
kanald.ro
Diverse
Rețetă negresă de post pe care o puteți încerca în Postul Paştelui 2023.
Postul Paștelui 2023. Rețetă de negresă de post. Prăjitura negresă este un desert simplu și delicios pe care îl puteți savura chiar și atunci când țineți post. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente pe care probabil deja le aveți în bucătărie.
Timpul de preparare a compoziției pentru negresă este de cinci minute, iar timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute.
Ingrediente:
Pentru compoziția prăjiturii negresă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 280 g făină, 240 ml apă, 250 g zahăr, 100 g cacao pudră,100 ml ulei, 1 linguriță de sare, 2 fiole esență de rom, 1 plic de praf de copt.
Pentru glazura negresei folosiți următoarele ingrediente: 12 lingurițe de zahăr, 6 linguri de apă, 3 lingurițe de cacao.
Ornamentul prăjiturii îl puteți face cu nuci, fulgi de cocos sau bomboane colorate.
Citește și: Dată Paște 2023! Vezi când pică sărbătoarea Învierii Domnului în acest an
Citește și: Câte săptămâni durează Postul Paștelui 2023. Vezi care sunt zilele cu dezlegare la pește din post
Mod de preparare:
Într-un bol mare, adăugați făina și restul ingredientelor care formează compoziția și amestecați totul cu un tel până o să obțineți o compoziție omogenă. Puneți cuptorul la preîncălzit la o treaptă mare și tapați o tavă cu hârtie de copt. Turnați compoziția de negresă în tavă.
Puteți uniformiza aluatul în tavă cu o spatulă din silicon până când compoziția se așează perfect în tavă. Mai apoi puneți tava la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.
După ce scoateți prăjitura din cuptor, adăugați glazură (pentru a obține glazura, puneți într-un vas pe aragaz cantitățile de ingrediente menționate și amestecați în continuu până când aceasta dă în clocot) pe toată suprafața negresei și lăsați-o să se răcească.
După ce s-a răcit prăjitura, o puteți pudra cu nucă pisată sau fulgi de cocos și mai apoi o puteți tăia în porții egale.