
kanald.ro
Diverse
Trucuri pentru a face cea mai bună maioneză de casă. Este gata cât ai clipi!
Revelionul este pe drum și pregătirile sunt pe lista prioritară a gospodinelor din toată țara. Trecerea dintre ani este semnificativă pentru fiecare persoană în parte, căci reprezintă intrarea, cu stângul sau cu dreptul, în noul an. Ce strigă o intrare perfectă în an mai bine decât o mâncare ca la carte?
Bineînțeles că, de-a lungul timpului, gastronomia a împrumutat sau aflat multiple sfaturi și trucuri pe care pasionații de bucătărie le pot afla și folosi pentru propriile rețete.
Trucuri există și pentru rețeta de maioneză de casă. Cheia pentru a obține o maioneză gustoasă este tehnica de lucru, dar și dragostea pe care bucătarul o pune în mâncare. Pe lângă lucrurile venite la pachet cu persoana în cauză, mai sunt și mici ajutoare care duc la un sos de excepție pentru salata de boeuf de Revelion 2023.
Primul pas către o maioneză perfectă de casă sunt ingredientele. Nu sunt multe, dar trebuie să fie de calitate. Ingredientul de bază este uleiul, pe care îl puteți alege dintre cel clasic, de floarea soarelui, sau de măsline. Rețeta clasică are în compoziție uleiul de floarea soarelui, însă preferințele pot alege, le fel de bine, cel de măsline. La fel de proaspete trebuie să fie și ouăle, pe care trebuie să le țineți la temperatura camerei, altfel maioneza se va tăia. Ultimul este muștarul. Acesta trebuie să fie clasic, fără miere sau hrean.
Citește și: Crăciun 2022. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Vezi cum se prepară cele mai fragede fursecuri
Ai doilea pas implică câteva sfaturi practice și utile pentru rețeta de maioneză. Sunt șapte la număr, atent alese și trebuie neapărat să le faceți în ordinea în care le veți vedea mai jos, astfel încât compoziția nu se va tăia. Iată de ce trebuie să ții cont:
Ingrediente
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro
Mod de preparare
Adăugați o cantitate mică de ulei într-un bol. Peste, puneți laptele vegetal, muștarul și sucul de lămâie. Începeți să amestecați cu un mixer, începând de la bază și urcând treptat către vârf. După ce maioneza devine consistentă, adăugați și condimentele, după gust. Maioneza este gata imediat și poate fi o alternativă deosebită în Postul Crăciunului 2022.