Fiind un desert apreciat și gustos, fursecurile de Crăciun pot fi oferite cadou celor dragi, așezate frumos într-o cutie colorată, cu un mesaj de sărbători.
Pentru masa de Crăciun, am pregătit trei rețete de fursecuri absolut delicioase, iubite chiar și de cei mici.
Fursecuri de Crăciun cu unt
Ingrediente:
300 g faină
150 g unt moale
100 g zahăr
o linguriță praf de copt
1 plic vanilie
1 ou
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele și se obține un aluat potrivit de moale.
Se întinde aluatul pe masa presărată cu faină și se taie sub diferite forme (inimioare, brăduți, flori sau steluțe).
Rețetă de fursecuri de Crăciun. Cele mai fragede gustări de pe masă
[Sursa foto: PixaBay]
Fursecuri cu nucă de cocos și ciocolată
Ingrediente
200 de grame unt la temperatura camerei,
60 de grame zahăr farin,
2 gălbenușuri,
250 de grame făină,
1 plic zahăr vanilat,
ciocolată,
nucă de cocos fulgi.
Mod de preparare
Untul tăiat bucățele îl mixăm cu zahărul farin, adăugăm gălbenușurile, pe rând, zahărul vanilat și apoi făina. Omogenizăm și punem aluatul obținut într-un poș sau într-o pungă mai grosuță căreia îi tăiem vârful.
Folosim vârful stelat și modelăm niște fursecuri lungi.
Le coacem 20 de minute la foc mediu sau până prind o culoare ușor aurie pe fund. Le lăsăm să se răcească.
Topim ciocolata pe baie de abur și folosind o pensulă, pe care o înmuiem în ciocolată îmbrăcăm fursecurile pe jumătate. Apoi presărăm nucă de cocos și lăsăm să se întărească ciocolata.