WowNews logo WOWnews
Stories
Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

Diverse

Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

Dacă nu mai ai idei de ce ai putea mânca dimineața în Postul Crăciunului, iată 4 rețete de mic dejun de post! Sunt ușor de preparat și extrem de sățioase!

Rețete mic dejun de post. Dacă nu mai ai idei de ce ai putea mânca dimineața în Postul Crăciunului, iată 4 rețete de mic dejun de post! Sunt ușor de preparat și extrem de sățioase!

Rețete mic dejun de post

Rețete mic dejun de post. Vezi mai jos o listă cu rețete de mic dejun de post, perfecte pentru diminețile când ții post și nu mai ai idei de ce ai putea să pregătești.

Deși nu conțin carne, rețetele de mic dejun de post de mai jos sunt extrem de sățioase.

Citeste si: De azi revin ninsorile! Prognoza meteo ANM miercuri, 15 octombrie 2025: Meteorologii anunță scăderea bruscă a temperaturilor, ploi însemnate cantitativ și viscol în anumite zone ale țării- kanald.ro

Rețeta pentru hummus de casă cu sfeclă

Ingrediente

  • 2 bucăți de sfeclă medii
  •  400 g năut fiert
  •  1/2 linguriță sare
  •  3 linguri tahini
  •  2 căței de usturoi
  •  2 linguri zeamă de lămâie
  •  2 linguri apă
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri rozmarin sau chimion (opțional)

Mod de preparare

Rețete mic dejun de post. Spală sfecla bine și pune-o la copt (acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Dacă atunci când o înțepi cu o scobitoare aceasta intră ușor, înseamnă că e gata. Scoate din cuptor și lasă la răcit 5-10 minute.

În timp ce aceasta se răcește, prepară hummus-ul. Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat).

Când s-a răcit sfecla, taie-o bucăți mici și paseaz-o într-un blender, până e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul făcut după rețeta de mai sus.

Rețetă guacamole

Ingrediente

  • 2 buc. avocado
  • ½ ceapă roşie
  • 1 roşie medie (nu prea zemoasă)
  • 3-4 rondele de ardei iute
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • un vârf de linguriţă chimen măcinat
  • sucul de la ½ de lime (sau lămâie- după gust)
  • sare şi piper- după gust

Mod de preparare

Prima dată, zdrobim avocado cu ajutorul unei furculițe până când se formează o pastă. Mai apoi, tocăm cubuleţe mici ceapa şi roşia, iar usturoiul îl trecem prin presă. Dacă roşia e mai zemoasă, e bine să îndepărtaţi seminţele şi să folosiţi doar pulpa, altfel veţi obţine un guacamole prea moale. Tăiem şi ardeiul iute cât mai mărunt, la fel şi pătrunjelul.

La final, condimentăm cu sare, piper şi chimen şi asta e tot.

Guacamole poate fi servit pe felii de pâine prăjită, cu chipsuri, nachos sau chiar pe o lipie tortilla.

Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

[Sursa foto: Freepik]

Rețetă chec de post cu nucă de cocos și mac

Ingrediente

  • 60 g nucă de cocos răzuită fin
  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 25 g semințe de mac
  • ½ de linguriță de bicarbonat alimentar
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 80 ml ulei
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriță pudră de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de chec. Puneți într-un bol ingredientele uscate (mai puțin fulgii mari de cocos pe care îi vom pune deasupra) și le amestecați.

Mai apoi, amestecați toate ingredientele lichide și turnați-le peste cele uscate. Mixați totul până obțineți o compoziție omogenă. Următorul pas este să turnați compoziția în forma de chec, nivelați și presărați deasupra fulgii mari de cocos.

Puneți checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, lăsați checul de post să se răcească și pudrați-l cu zahăr.

Citeste si: Vlăduța Lupău, însărcinată pentru a treia oară? Ce a postat artista pe rețelele de socializare și cum au reacționat fanii: "O să vă și arăt!"- kfetele.ro

Citeste si: Cine era femeia ucisă pe trecerea de pietoni de la Apărătorii Patriei? Aceasta avea, de fapt, doi copii. Fiul cel mare o suna neîncetat în timp ce medicii încercau să îi salveze viața- radioimpuls.ro

Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

Rețete mic dejun de post. Ce poți mânca dimineața în Postul Crăciunului

[Sursa foto: Freepik]

Rețetă plăcinte de post la tigaie

Ingrediente

  • 400 g făină tip 650 sau 000
  • 210 ml apă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 5 g sare
  • gem de orice tip

Mod de preparare

Rețete mic dejun de post. Adăugați toate ingredientele din listă într-un bol și frământați 10 minute. Strângeți aluatul în formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie.

Mai apoi, ungeți blatul de lucru cu foarte puțin ulei și răsturnați aluatul. Împărțiți aluatul în 8 părți egale pe care le modelați în formă de bilă. Lăsați bilele de aluat să se odihnească pe blatul de lucru încă 15 minute, acoperite cu un prosop.

Puneți la încins o tigaie antiaderentă și începeți să întindeți turtele pe măsură ce le coaceți. Le puteți întinde cu sucitorul sau cu palmele ușor unse cu ulei.

Puneți pe fiecare turtă câte 1-2 linguri de gem, apoi împăturiți plăcintele ca un plic, așa cum vedeți în gif-ul de mai sus. Coaceți turtele la foc mediu spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc.