kanald.ro
Diverse
Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă
Marțipanul este o bomboană ce are la bază migdale și zahăr. Iată la ce este folosit marțipanul si cum îl poti prepara chiar la tine acasă!
Marțipanul este o bomboană moale făcută din migdale și zahăr sau miere ca îndulcitor, plus arome precum uleiul de migdale sau extractul de migdale, apă de trandafiri sau apă de flori de portocal. Marțipanul din comerț poate conține aditivi și conservanți, precum sirop de glucoză, invertază sau acid sorbic.
Ce este marțipanul
Marțipanul produs în comerț este făcut din migdale crude care sunt albite pentru a le îndepărta pielița, apoi sunt măcinate în făină de migdale, care este prăjită. De obicei, marțipanul este utilizat pentru a decora torturi sau ca umplutură pentru bomboane.
La ce este folosit marțipanul
Adesea, marțipanul este colorat și modelat în diverse forme în miniatură, folosite pentru a decora torturi și prăjituri. Marțipanul este folosit și pentru rețete de deserturi și bomboane, precum fursecurile, prăjiturile, trufele si pralinele. Marțipanul acoperit cu ciocolată este unul dintre cele mai simple moduri de a consuma această pastă de migdale.
Ce ingrediente conține marțipanul
Martipanul este alcătuit din două ingrediente de bază: migdalele și zahărul. Opțional, dacă vrei să faci marțipan, poți adăuga arome sau coloranți alimentari.
Citeste si: 5 rețete pentru deserturi sănătoase. Se prepară ușor și sunt delicioase
Pe lângă ingredientele de bază ale marțipanului, ingredientele și tipurile de marțipan variază, adesea de la o țară la alta. Cea mai mare parte a marțipanului produs în comerț, de tip european, nu conține albuș de ou, deci este vegan.
În principal, marțipanul este făcut din migdale, dar confecțiile asemănătoare cu marțipanul sunt realizate din nuci în loc de migdale, cum ar fi marțipanul cu fistic, care este, de asemenea, denumit marțipan.
Cum se prepară marțipanul
Iată care sunt ingredientele necesare pentru prepararea marțipanului chiar la tine acasă!
Ingrediente
- 175 g de zahăr brun
- 280 g de zahăr pudră
- 450 g de migdale măcinate
- semințele răzuite din o păstaie de vanilie două ouă, bătute ½
- linguriță de suc de portocale sau de lămâie
Mod de preparare
Amestecă zahărurile și migdalele într-un bol mare, apoi freacă semințele de vanilie până când se omogenizează. Formează o gaură în mijloc, apoi adaugă ouăle și sucul de citrice.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Adaugă ingredientele umede în cele uscate și amestecă cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se pudrează suprafața cu zahăr pudră, apoi se frământă marțipanul scurt cu mâinile până se obține un aluat neted.
Dacă marțipanul ți se pare prea umed, poți adăuga mai mult zahăr. Modelează o minge, apoi înfășoar-o si pune-o la loc răcoros până ești gata să-i dai o formă. Marțipanul poate fi preparat chiar si cu 2 zile înainte de utilizare.
Dacă folosești marțipanul ca să acoperi un tort, acesta trebuie lăsat să se usuce complet, înainte de a-l acoperi cu glazură.
Trebuie să avem grijă, însă, la cine consumă marțipanul. Deoarece conține ouă crude, marțipanul nu ar trebui să fie consumat de femei însărcinate, persoane în vârstă, bolnave și foarte tinere. Ca înlocuitor al marțipanului clasic, poți face un marțipan gătit, ce nu reprezintă niciun risc.