kanald.ro
Diverse
Adaugă gust începutului de toamnă cu rețeta de dovleac copt, ca la mama acasă
Rețeta de dovleac copt, perfectă pentru un început de toamnă. Iată cum să îl prepari la tine acasă.
Toamna, anotimpul preferat al multor persoane, vine cu o serie de rețete specifice, printre care și dovleacul copt, ca la mama acasă. Iată cum să îl prepari la tine acasă ușor.
Rețeta de dovleac copt, ca la mama acasă
Toamna vine ca o adevărată obsesie pentru mulți dintre iubitorii acestui anotimp, iar cei care vor să se bucure din plin de fiecare zi de toamnă, nu ratează niciun moment.
Rețeta dovleacului copt este „marea dragoste” a multor persoane, așa că iată cum poți prepara această rețetă ușor și fără prea multe bătăi de cap.
Pentru rețetă ai nevoie de un dovleac mediu, sare grunjoasă după gust și ulei vegetal.
Mod de preparare:
Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
Următorul pas este să tai dovleacul felii (ca de pepene) sau chiar cubulețe, cum preferi.
Feliile de dovleac se pun în tavă, deasupra se presară ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă preferi o porție de dovleac copt mai dulce și cu un plus de aromă, atunci poți să presari și o linguriță de zahăr brun deasupra.
Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt 20-30 de minute până când observi că dovleacul este moale.
Această rețetă de dovleac copt ca la mama acasă poate fi servită simplă sau cu miere, scorțișoară, migdale sau nucă.
Cum să alegi cel mai bun dovleac pentru copt?
Pentru ca rețeta de dovleac copt să fie perfectă, verifică să nu aibă zgârieturi, sau lovituri, să aibă coada măcar puțin verde, ceea ce înseamnă că este proaspăt cules și să sune a gol când îl bați. Asta înseamnă că este copt bine.
Dacă este prea mare, porționează-l și pune-l la congelator, fie copt sau fiert, fie crud, bucăți sau răzuit. Decât să-l arunci, mai bine îl păstrezi pentru iarnă, este perfect de savurat pe ger.
Există două specii de dovleac mai populare, care se folosesc în bucătărie. Mai exact, dovleacul pentru plăcinte este portocaliu, rotund, puțin turtit și cu un gust dulce și aromat. Pe de altă parte, dovleacul folosite în special la preparatele sărate este lunguieț, gălbui și nu foarte dulce.
Pe lângă faptul că dovlecii nu trebuie să fie pătați sau moi, există și alte lucruri pe care trebuie să le avem în vedere atunci când alegem dovleacul. Dacă este posibil, atunci citiți eticheta pentru a nu fi confundați cu cei ornamentali, iar pentru a fi siguri, puteți cumpăra felii de dovleac.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Pentru a nu arunca o parte considerabilă din el dacă nu îl folosim tot, atunci este bine să ne îndreptăm către un dovleac mic, pe care să nu îl risipim.
Citește și: Cum sa faci maioneză la blender. Rețetă de maioneză pentru începători
Alte rețete din dovleac
Pentru iubitorii de toamnă și pentru cei care iubesc preparatele din dovleac, trebuie să știe că există numeroase rețete în care poate fi folosit, cum ar fi: supe de dovleac, piureuri de dovleac, dovleac copt cu ceapă roșie și feta, risotto cu dovleac, Pui la cuptor cu dovleac și mozzarella, iar lista poate continua.
Să nu uităm și de deserturile delicioase cu dovleac, perfecte pentru toamnă, cum ar fi brioșa cu dovleac, cheesecake cu dovleac sau tartă cu dovleac.
Surse – retete.unica.ro