kanald.ro
Rețetă de mucenici moldovenești de post
Diverse
9 Martie 2023: Rețetă tradițională de mucenici moldovenești. Vezi care este ingredientul secret care oferă aroma
Rețetă simplă și delicioasă de mucenici. Ce să prepari pe 9 martie 2023.
Sărbătoarea celor 40 de mucenici 2023. În această zi sfântă, românii pregătesc mucenici pentru a cinsti sărbătoarea. Vezi o rețetă delicioasă de mucenici moldovenești.
Rețetă tradițională de mucenici moldovenești
Ingrediente
Aluat
- 1200g faină
- 200g zahăr pudră
- 50 g drojdie proaspată sau 14 g drojdie uscată
- un praf de sare
- vanilie
- coajă de lamâie
- apă
Decor
- 100 ml miere
- 100g nucă
Citește și: Sfinții 40 de Mucenici 2023. Semnificația sărbătorii de pe 9 martie
Mod de preparare
- Seamestecă apă călduță cu drojdia și cu o lingură de zahăr. După 5 minute se adaugă coaja rasă de lămâie, sarea, restul de zahăr, vanilia și, în final, jumătate din făină. Se amestecă cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă treptat și restul de făină până se obține un aluat moale. Se lasă la dospit la un loc călduț circa o oră.
- Aluatul se împarte în patru porții și fiecare se împarte în zece. La final, trebuie să aveți 40 de bucăți. Aluatul se întinde pe masă, pe care ați uns ulei. Fiecare partese întinde sub formă unei baghete lungi și se împătură în două. Se răsucesc fâșiile între ele și se împletesc.
- Din aceste împletituri se formează opturi și se așază în tavă câte cinci pe două coloane. Ungeți mucenicii cu ou bătut.
- Mucenicii moldovenești se coc în cuptorul preîncălzit la 180° C, timp de 10 minute. După 10 minute, îi scoateți și se acoperă cu o hârtie de copt și se mai coc 5 minute la 160° C.
- Mucenicii fierbinți se ung cu miere și apoi se presară cu nucă. Mierea se încălzește ușor într-o craticioara sau în cuptorul cu microunde.
- Peste aceștia veți adăuga nucă presărată.
Rețetă mucenici fierți de post
Ingrediente
- 100 g mucenici pentru fiert
- 150 g zahăr
- 100 g nucă
- 1 linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat
- 1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată sau ½ de baton
- un praf de sare
- coajă rasă de lămâie și de portocale
Citește și: Rețetă mucenici fierți. Vezi cea mai simplă și gustoasă rețetă de mucenici, pe care să o prepari pe 9 martie
Mod de preparare
- Pregătiți într-o crăticioară zahărul, coaja de lămâie și de portocale, vanilie, scorțișoară și un vârf de cuțit de sare.
- Adăugați un litru de apă și puneți iar crăticioara la fiert. Dacă vreți mai multă zeamă, puneți mai multă apă. Lăsați siropul să clocotească.
- Prăjiți nuca în tigaie și apoi mărunțiți-o în bucățele potrivite. Trebuie calculate 100g de mucenici uscați la un litru de sirop. Puneți mucenicii în siropul care fierbe și mai lăsați-i pe foc.
- După un timp, stingeți focul și acoperiți cratiță cu un capac. Se mai lasă totul încă 20-30 de minute că să se umfle bine mucenicii și să absoarbă siropul aromat din jurul lor.
- Mucenicii sunt gata, mai trebuie adăugată doar nuca.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro
sursă: savoriurbane.ro
Mai multe despre:
Tatăl lui Daniel Onoriu s-a stins din viață! Fostul pilot de raliuri plânge pierderea suferită din spatele gratiilor: „Îmi este milă de el, să îți îngropi ambii părinți”
Vedete
Actualitate
Sport
Divertisment
Utile