WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești

Diverse

9 martie 2023: Rețetă mucenici muntenești. Diferența dintre mucenicii muntenești și cei moldovenești

Rețetă mucenici muntenești. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cei mai gustoși mucenici muntenești.

Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești. Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cei mai buni mucenici pentru 9 martie.

Mucenicii muntenești sunt diferiți de cei moldovenești

Pe 9 martie se fac mucenici pentru a comemora un moment cu semnificație religioasă profundă: martiriul celor 40 de mucenici de la Sevastia. Această sărbătoare face ca oamenii să fie împărțiți în două tabere în ceea ce privește mucenicii: unele persoane îi preferă pe cei moldovenești, în timp ce altele pe cei muntenești. Există și persoane care preferă ambele variante.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

Mucenicii moldovenești se fac din aluat dospit de cozonac (sau de post), au forma cifrei 8 și se coc la cuptor. La final se presară cu nucă și sunt însiropați cu miere sau sirop de zahăr. În schimb, cei muntenești sunt din aluat simplu, de dimensiuni mici, care se pun la fiert împreună cu zahăr, nucă și diferite arome.

Indiferent de preferințe, mucenicii sunt consumați pe 9 martie, în amintirea celor 40 de mucenici, soldații creștini care s-au sacrificat pentru credința lor, fiind închiși și bătuți cu pietre timp de opt zile atunci când n-au vrut să se închine idolilor. 

Citește și: Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Iată cum poți prepara cei mai buni mucenici

Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești

Rețetă mucenici muntenești

Iată cum poți prepara mucenicii muntenești pentru data de 9 martie și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente mucenici muntenești

  • 200ml apă
  • 400 g făină
  • un praf de sare

Pentru zeama de mucenici:

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

  • 1l apă
  • 250g zahăr
  • coajă de lămâie și portocală
  • 200g nucă măcinată
  • scorțișoară

Citește și: Sfinții 40 de Mucenici 2023. Ce este bine să împarți pe 9 martie

Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești

Mod de preparare mucenici muntenești

  • Dacă doriți să faceți mucenicii de la zero, atunci trebuie să îi formați cu o zi înainte pentru a avea timp să se usuce.
  • Puneți făina cernută, apa și sarea într-un castron încăpător și frământați până aluatul devine elastic.
  • Acoperiți aaluatul cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de o oră.
  • Puteți modela măcinicii de mână, sau folosindu-vă de o formă specială pe care o găsiți în comerț. Manual, aceștia se pregătesc din șnururi lungi și subțiri care apoi se modelează în cifra 8. Mucenicii se lasă la uscat timp de o zi.
  • După uscare, mucenicii sunt gata de preparat. Dacă alegeți să folosiți mucenici din comerț, rețeta este aceeași.
  • Într-o oală încăpătoare, se pune apă la fiert, alături de zahăr, coajă de lămâie și portocală și nucă, până dă într-un clocot.
  • Se adaugă mucenicii și se lasă la fiert până se ridică la suprafață.
  • După ce s-au fiert mucenicii, se stinge focul și se adaugă esența preferată.