kanald.ro
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești
Diverse
Rețetă mucenici muntenești. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cei mai gustoși mucenici muntenești.
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești. Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cei mai buni mucenici pentru 9 martie.
Pe 9 martie se fac mucenici pentru a comemora un moment cu semnificație religioasă profundă: martiriul celor 40 de mucenici de la Sevastia. Această sărbătoare face ca oamenii să fie împărțiți în două tabere în ceea ce privește mucenicii: unele persoane îi preferă pe cei moldovenești, în timp ce altele pe cei muntenești.
Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro
Mucenicii moldovenești se fac din aluat dospit de cozonac (sau de post), au forma cifrei 8 și se coc la cuptor. La final se presară cu nucă și sunt însiropați cu miere sau sirop de zahăr. În schimb, cei muntenești sunt din aluat simplu, de dimensiuni mici, care se pun la fiert împreună cu zahăr, nucă și diferite arome.
Indiferent de preferințe, mucenicii sunt consumați pe 9 martie, în amintirea celor 40 de mucenici, soldații creștini care s-au sacrificat pentru credința lor, fiind închiși și bătuți cu pietre timp de opt zile atunci când n-au vrut să se închine idolilor.
Citește și: Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Iată cum poți prepara cei mai buni mucenici
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești
Iată cum poți prepara mucenicii muntenești pentru data de 9 martie și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Citește și: Sfinții 40 de Mucenici 2023. Ce este bine să împarți pe 9 martie
Rețetă mucenici muntenești. Află care este diferența între mucenicii muntenești și cei moldovenești