WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian
Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian

Diverse

Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian

Iată rețeta pentru un tiramisu delicios! Dacă îl prepari cum trebuie, cu siguranță te vei îndrăgosti de acest desert italian!

Cine nu ar adora o felie dintr-un desert delicios si cremos? Indiferent de anotimp sau de ocazie, o porție de tiramisu este desertul perfect după orice masă. Dacă vrei să înveți să prepari un tiramisu excelent, iată rețeta pentru celebrul desert italian!

Rețeta pentru un tiramisu delicios

Dacă vrei să prepari cel mai delicios tiramisu, iată ce rețetă trebuie să urmezi și ce ingrediente sunt necesare pentru celebrul desert italian!

Citeste si: FOTO Videoclipul viral în care Igor Cuciuc se distrează. Cum a fost surprins și ce spun internauții: „Dimineața bocește pentru vizualizări și defăimare, seara, la club cu femei.” - kfetele.ro

Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian
Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian[Sursa foto: Freepik]

Ingrediente

100 g zahăr

500 g mascarpone

4 ouă întregi

Esență de vanilie

300 g pișcoturi

200 g cafea solubilă

20 g lichior amaretto

Pentru decor:

Cacao

Mod de preparare

Pentru un tiramisu perfect, încearcă să-l pregătești cu o zi înainte de servire, pentru a da timp pișcoturilor să se înmoaie, iar crema să se îmbine cu cafeaua din pișcoturi. La început, alege o tavă mare.

Apoi prepară cafeaua folosind apă fierbinte, zahăr, cafea solubilă și lapte. Adaugă lichiorul. Las-o la răcit până prepari crema.

Citeste si: Cea mai rapidă rețetă de clătite. Sunt gata cât ai spune „dulceață”

Separă albușurile de gălbenușuri și amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu gălbenușurile. Mixează până totul devine o cremă. Bate albușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și apoi încorporează-le în crema de gălbenușuri. Adaugă apoi brânza mascarpone, adaugă esența de vanilie și amestecă ușor cu o spatulă.

Pregătește tava și înmoaie pișcoturi în cafea apoi așează un strat de pișcoturi în tavă. Pune cremă, și apoi pișcoturi, urmând ca ultimul strat să fie de cremă. La final, presară cacao cu o sită și acoperă tot stratul, apoi dă la rece pentru măcar 4 ore, preferabil peste noapte.

Citeste si: Carmen Harra, despre finalul de an pentru Nicușor Dan. Ce spune data de naștere a președintelui: “Intră într-un an care nu îl ajută deloc, foarte dificil pentru el.” - kfetele.ro

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Veronica și Naomi, la un PAS DE BĂTAIE în fața echipei de filmare? Ce s-a întâmplat, de fapt, între concurentele din Casa Iubirii după camerele oprite: "Exagerezi, faci teatru! Dacă erai tu în situați

Sfaturi pentru un tiramisu perfect

Dacă vrei să-ți iasă un tiramisu perfect, exact ca pe meleagurile Italiei, ține cont de următoarele sfaturi! Cu siguranță vei pregăti un tiramisu delicios și autentic!

Ouăle

Deși sunt mai scumpe, alege ouă ecologice și ai grijă ca acestea să fie proaspete. Înainte să te apuci de gătit, scoate ouăle din frigider pentru a ajunge la temperature camerei. Apoi spală ouăle cu apă călduța și detergent de vase pentru a te asigura că nu există riscul îmbolnăvirii cu salmonella.

Pișcoturile

Alege niște pișcoturi de calitate, însă, atenție, nu toate pișcoturile scumpe înseamnă ca sunt de calitate superioară. Trebuie să nu fie prea poroase și să nă nu aibă foarte mult zahăr la exterior (e o diferență semnificativă între un pișcot presărat cu zahăr și unul glazurat cu zahăr).

Mascarpone

Mascarpone este vedeta desertului tiramisu, așadar, trebuie să fie de calitate. Mascarpone este o brânză, deci este necesar să aibă o consistență potrivită. Mai exact, nu trebuie să curgă din lingură ca smântâna.

Citeste si: Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă

Cafeaua

Pentru un tiramisu perfect, îți trebuie o cafea cât mai bună! Fă o cafea tare și pune în ea un deget de lichior pentru o aroma deosebită. Un sfat important este să aștepți să se răcească până să înmoi pișcoturile.

Cacao

La final, ca să-ți iasă un tiramisu perfect, folosește cacao de calitate. Nu o înlocui cu ness, pudră de roșcove sau cicoare, niciunul dintre aceste lucruri nu-s cacao, nici măcar nu se apropie.