WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă mini gogoși pufoase și aromate
Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

Diverse

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate. Sunt gata în câteva minute și necesită puține ingrediente, pe care le ai mereu la îndemână în bucătărie

Iată cea mai simplă și rapidă rețetă de mini gogoși pufoase și aromate!

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest desert, care se prepară rapid și necesită puține ingrediente pe care toată lumea le are mereu la îndemână în bucătărie.

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

Mini gogoșile reprezintă un desert gustos, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți. Mai jos vă prezentăm una dintre cele mai simple și rapide rețete de mini gogoși pufoase și aromate, gata în doar câteva minute. Nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate, ba mai mult, puținele produse de care aveți nevoie pentru acest desert le aveți mereu la îndemână în bucătărie: iaurt, făină, praf de copt, zahăr vanilinat, ulei, scorțișoară, zahăr pudră și opțional sirop de ciocolată. Totodată, gradul de dificultate al acestui desert este unul mic, fiind rețeta perfectă atât pentru pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei, cât și pentru bucătarii desăvârșiți.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

Dacă v-am convins, mai jos aveți la dispoziție cantitățile pentru fiecare ingredient, precum și modul de preparare!

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • 280 g iaurt sau două pahare
  • 140 g făină sau măsurăm cu același pahar de la iaurt, două pahare
  • 5 g praf de copt – o linguriță
  • 10 g zahăr vanilinat – un plic
  • ulei pentru prăjit

Pentru ornat 

  • scorțișoară
  • zahăr pudră sau sirop de ciocolată

Citește și: Rețetă de post – fasole bătută. Cum poți face cea mai gustoasă și ușoară rețetă de fasole bătută, care te ajută să ții Postul Paștelui 2023

Mod de preparare

Într-un bol puneți două pahare de iaurt, peste care adăugați făina, o linguriță de praf de copt, un plic de zahăr vanilinat și amestecați totul până obțineți un aluat moale.

Separat, luați un pahar și puneți o pungă în care turnați aluatul.

Într-o tigaie înaltă puneți uleiul la încins. Între timp, pregătiți o farfurie cu un prosop de hârtie, pentru ca atunci când scoateți mini gogoșile, uleiul de pe acestea să fie absorbit.

Revenind, când uleiul s-a încins bine, turnați gogoșile în tigaie. Acestea sunt gata când devin aurii. Într-o altă farfurie amestecați scorțișoara cu zahăr, în care puneți mini gogoșile și le rostogoliți.

Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!

Citește și: Cât de confortabilă este o rochie de mireasă tip sirenă? Demontăm mituri cu designerul momentului!

Alt desert simplu, pe care trebuie neapărat să îl încercați

Negresa este una dintre prăjiturile care ne amintește cel mai mult de copilărie, familie și sentimentul de „acasă”. Acest desert nu necesită multe ingrediente, iar gradul de dificultate este unul mic, fiind perfectă pentru toate nivelurile de pricepere în bucătărie.

Negresă

Negresă

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g de unt
  • 200 g făină
  • 100 ml lapte
  • 300 g de zahăr
  • 50 g de cacao
  • 1 linguriță de esență de rom
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru glazură

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

  • 50 g de ciocolată neagră
  • 50 g de smântână pentru frișcă
  • decorațiuni

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol mare. Adăugați un praf de sare, zahărul și amestecați folosind un mixer până când obțineți o cremă spumoasă. Adăugați și untul care trebuie să fie moale și amestecați din nou, până la omogenizare. Turnați laptele și esența de rom și continuați să amestecați cu mixerul. Pe urmă, adăugați cacaua și praful de copt. Amestecați din nou.

Pregătiți o tavă în care așezați o foaie de copt, răsturnați aluatul și nivelați totul cu o spatulă. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.

Pentru glazură aveți nevoie de ciocolată neagră pe care o topiți la bain-marie. Peste ciocolată adăugați smântâna pentru frișcă și le amestecați bine cu o lingură.

Scoateți tava din cuptor când este gata și puneți prăjitura pe un grătar sau o suprafață plată. Acoperiți prăjitura cu stratul de glazură pe care l-ați pregătit mai devreme. Aplicați într-un strat cât mai uniform, apoi o lăsați să se răcească și o tăiați în formele și dimensiunile dorite.

Dacă vrei să afli ponturi pe care e bine să le știi înainte de a prepara negresa apasă AICI!