WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă de post - fasole bătută
Rețetă de post - fasole bătută

Diverse

Rețetă de post - fasole bătută. Cum poți face cea mai gustoasă și ușoară rețetă de fasole bătută, care te ajută să ții Postul Paștelui 2023

Iată cum poți face cea mai gustoasă și ușoară rețetă de fasole bătută de post!

Fasolea bătută este o specialitate culinară românească foarte gustoasă și aromată. Aceasta se poate prepara ca fel de mâncare de post și este perfectă pentru a fi făcută în această perioadă, ținând cont de faptul că ne aflăm în Postul Paștelui 2023. Vezi ingredientele și modul de preparare în conținutul articolului!

Rețetă de post – fasole bătută

După cum este deja cunoscut, postul susține sănătatea cardiovasculară. Astfel că, alimentele sărace în grăsimi saturate, cazul preparatelor de post, ajută la reglarea glucozei și la scăderea colesterolului din sânge. În acest fel, consumul de preparate de post contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a trigliceridelor din artere care îngreunează activitatea vaselor de sânge și a inimii.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

Pe partea religioasă, postul ajută la curățirea sufletească. Deci, indiferent de motivul pentru care alegem să ținem post, acesta ne este benefic. De aceea, venim în ajutorul vostru cu o rețetă simplă și gustoasă de fasole bătută de post. Iată ingredientele și modul de preparare!

Rețetă de post - fasole bătută

Rețetă de post - fasole bătută

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Rețete pentru Postul Paștelui 2023. Vezi cu ce poți înlocui carnea în post

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 50 ml ulei
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de boia
  • 1 linguriță de sare
  • Piper după gust

Mod de preparare

Spălați bine fasolea și puneți-o într-o cratiță cu apă rece. Indicat este să o pregătiți cu o seară înainte, pentru a sta la înmuiat întreaga noapte. Dacă nu ați făcut asta cu o zi înainte, e bine să o lăsați măcar o oră-două, pentru că astfel va fierbe mai ușor. Schimbați apa în care a stat fasolea și o puneți la fiert. După primul clocot, schimbați apa, dar atenție tot cu apă fierbinte. Repetați operațiunea de trei ori, pentru că în acest fel fasolea este curată și evitați problemele cu stomacul după ce o mâncați.

Citește și: Rețetă saleuri din foietaj cu cașcaval. Cum poți face cele mai gustoase sărățele chiar la tine acasă

În ultima apă, adăugați sarea și lăsați oala pe foc timp de o oră și jumătate – două, în funcție de boabele pe care le aveți. Înainte de a lua fasolea de pe foc, încercați un bob pentru a vedea că este moale și se poate zdrobi ușor.

Scurgeți de apă fasolea bine fiartă și o puneți într-un blender. Să păstrați și o ceșcuță din apa în care a fiert, pe care o puteți adăuga astfel încât pasta de fasole să nu fie prea tare. Separat, pisați bine usturoiul și îl amestecați cu fasolea, adăugați ulei și potriviți de sare.

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

După ce ați terminat cu fasolea, curățați ceapa și o tăiați solzișori. Căliți ceapa câteva minute în puțin ulei, iar când devine aurie adăugați boia, sucul de roșii, sare și piper.

Adăugați acest sos peste fasolea bătută, lăsați să se răcească și o puteți mânca pe o felie de pâine, pe lipie, ca aperitiv sau ca fel principal alături de salată.

Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!