
kanald.ro
Diverse
Cornulețe sunt un desert fin, potrivit pentru orice ocazie. Dacă îți dorești să impresionezi invitații la masă, încearcă rețeta propusă de noi și pregătește și tu cele mai fragede și gustoase cornulețe.
Un desert simplu și rapid de făcut este ideal pentru o masă în familie.Cornulețele pot fi preparatul perfect atunci când nu ai foarte mult timp pe care să-l dedici gătitului. Îți propunem astăzi o rețetă care îi poate impresiona și pe cei mai pretențioși meseni.
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Mai aveți nevoie de zahăr pudră pentru „tăvălit” cornulețele.
Citeste si: Rețetă de pilaf (orez) sârbesc. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie
Citeste si: Rețetă de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci. Poți să pui și stafide
Citeste si: Rețeta străveche din Delta Dunării. Cum prepari cea mai bună saramură de pește
Aluatul pentru cornulețe este foarte simplu de făcut, pentru că nu este pretențios. Într-un vas adânc se pune făina și se amestecă bine cu sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe. Cu ajutorul unei furculițe se mărunțește untul în făină până obtinem acel aspect nisipos. Smântâna se adaugă la final. Apoi se frământă aluatul cu mâna până devine ușor elastic.
Pentru a obtine un aluat fraged, se frământa cât mai repede și mai puțin aluatul, doar cât toate ingredientele să fie perfect omogenizate.
După ce aluatul este scos de la frigider, se întinde pe o suprafață plată, iar mai apoi se taie triunghiuri mici. Pe fiecare bucățică se așează compoziția(gemul), iar apoi se rulează. Cornulețele se coc în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 20 de minute. Odată scoase din cuptor, cornulețele pot fi tăvălite prin zahăr pudră, după gust. Poftă bună!