WowNews logo WOWnews
Stories
Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă de tiramisu, gata în doar 15 minute

Diverse

Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă de tiramisu, gata în doar 15 minute

Ai poftă de ceva dulce și nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Creața are rețeta ideală pentru tine!

„Păzea, Creața Gătește!”, cel mai fresh show culinar online marca WOWnews, vă prezintă o nouă rețetă. Dacă în primele ediții gazda emisiunii v-a oferit ponturi despre cum ați putea să faceți cele mai simple clătite și cele mai gustoase paste carbonara, acum a venit rândul să aflați și cum să puneți pe masa de Revelion un tiramisu perfect.

Citește și: Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă pentru paste carbonara. Care sunt ingredientele de care ai nevoie

Citeste si: VIDEO Neajunsurile din copilărie au revenit în viața pe care astăzi o trăiește Tanti Vasilica! Ce îi sfătuiește aceasta pe tinerii din zilele noastre? "Casa-i gata să cadă!" - kfetele.ro

Ingredientele necesare pentru rețeta de tiramisu

Un nou episod al emisiunii culinare „Păzea, Creața Gătește!” vine cu o rețetă simplă și originală de tiramisu, fără frișcă. În doar 15 minute, puteți obține un desert nemaipomenit, cu doar câteva ingrediente:

· 4 ouă

· 500 g mascarpone

· 4 linguri de zahăr

· 300 g pișcoturi

· 1 cană cafea rece, ușor îndulcită

· 50 ml rom (sau orice lichior preferat)

· 1 linguriță esență de vanilie

· pudră de cacao

Mod de preparare tiramisu

Înainte de a începe prepararea acestui desert, vă sfătuim să scoateți cutiile cu mascarpone și ouăle din frigider, de preferat cu jumătate de oră înainte. După ce ați așteptat o jumătate de oră, începeți să separați ouăle, apoi bateți albușurile cu zahărul, până se obține o spumă.

Citește și: Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă de clătite pufoase pentru cei care nu știu să gătească. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Într-un alt recipient, bateți gălbenușurile, apoi adăugați peste ele mascarpone și încorporați totul cu mixerul. Ulterior, peste gălbenușuri puneți albușurile și o linguriță de esență de vanilie. Acum crema este gata.

Cafeaua se amestecă cu romul sau lichiorul preferat, apoi se înmoaie pișcoturile pe rând în siropul obținut, urmând să fie așezate într-o tavă. După fiecare rând de pișcoturi se adaugă crema, iar la final totul se ornează cu pudră de cacao.