kanald.ro
Vedete
Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă pentru paste carbonara. Care sunt ingredientele de care ai nevoie
Creața a pregătit o rețetă simplă și rapidă de paste carbonară, în cel de-al doilea episod al emisiunii ”Păzea, Creața gătește”.
Episodul 2 al emisiunii ”Păzea, Creața gătește”, difuzată pe canalul de YouTube WOWnews, a adus în atenția publicului o rețetă simplă și rapidă de paste carbonara, preparat care, fără doar și poate, este pe placul tuturor.
Citește și: Rețeta tradițională pentru tobă de casă. Care este secretul gospodinelor pentru cea mai bună tobă
”Astăzi mă încumet să fac ceva mai îndrăzneț, ceva ce toată lumea adoră: paste carbonara. Eu iubesc pastele. Avem nevoie de puține ingrediente. Sper să ne descurcăm. Poate vă întrebați de ce nu am smântână…în pastele carbonara clasice nu se pune smântână. Haideți să le preparăm corect!”, a transmis moderatoarea emisiunii online.
Ingredientele necesare pentru a prepara paste carbonara
Rețeta de paste carbonara este una simplă și rapidă. Astfel, pentru a putea prepara și tu în bucătăria ta renumitele paste ai nevoie de:
– 200 grame de spaghete;
– 100/150g pancetta, dar puteți folosi și bacon afumat;
– 60 grame pecorino, dar puteți folosi și parmezan;
– 4 gălbenușuri de ouă;
– Sare și piper.
De precizat este că, pentru prepararea pastelor carbonara nu se va adăuga smântână, asta pentru că în rețeta originală nu se folosește acest ingredient. Concret, smântâna este doar o “invenție” a celor ce nu știu să prepare sosul original al pastelor carbonara.
Mai precis, sosul se prepară astfel: se folosesc doar gălbenușurile de la ouă peste care se adaugă parmezanul, împreună cu puțin piper. Se amestecă bine gălbenușurile cu parmezanul până când conținutul se transformă într-o pastă, apoi întreagă compoziție se adaugă peste paste și, bineînțeles, peste pancetta sau baconul afumat.