kanald.ro
Diverse
Paște 2022. Rețeta pentru cea mai delicioasă pască fără aluat
Iată cum să pregătești cea mai delicioasă pască fără aluat, cu care să-i impresionezi pe cei dragi la masa de Paște!
Iată cea mai delicioasă rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște! Vezi cât de ușor se prepară si de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea unui desert tradițional, cremos și gustos!
Paște 2022. Rețetă de pască fără aluat
Paște 2022. Majoritatea gospodinelor preferă pasca fără aluat, fiind un desert ușor, cremos și delicios. Iată cum poti prepara cea mai delicioasă rețetă de pască fără aluat, cu care să îți impresionezi întreaga familie la masa de Paște!
Ingrediente
750 g brânză grasă de vaci bine stoarsă
400 g de smântână grasă cu 25% grăsime
20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
Un praf de sare
6 ouă
2 gălbenușuri
200 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
150-200 g de zahăr tos
50 g faină albă tip 000
50 g de griș de grâu
100 g stafide (Opțional)
coaja rasă de la o portocală/lămâie
Mod de preparare
Prima dată, preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici. Amestecăm grișul cu făina. Tapetăm cu hârtie de copt fundul detașabil al unei forme cu dimensiunea de 24-26 cm diametru. Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor din când în când până se topește zahărul.
Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm. Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel. Lăsăm pentru 10 minute deoparte. Adăugăm și untul topit și omogenizăm. Turnăm în tavă. Dăm la cuptor pentru 40 de minute.
După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet. Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet. La final, puteti pudra pasca
fără aluat cu zahăr pudră și este gata de servit!
Citeste si: Cea mai rapidă rețetă de clătite. Sunt gata cât ai spune „dulceață”
Reţetă pască fără aluat cu ciocolată
Ingrediente crema de ciocolată
450g ciocolată neagră
450g zahăr
350g unt/margarină
o lingură făină
9 ouă
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
2 plicuri budincă de ciocolată
Ingrediente umplutura cu brânză
450g brânză de vaci
100-125g zahăr pudră
100g frișcă lichidă
1 plic Budincă de vanilie
2 ouă
coajă de lămâie/portocală după preferință
Mod de preparare crema de ciocolată
Se topește ciocolata împreună cu untul/margarina pe bain marie și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.
Citeste si: 5 rețete pentru deserturi sănătoase. Se prepară ușor și sunt delicioase
Se spumează ouăle cu zahărul, după care se adaugă ciocolata topită peste spumă și se amestecă ușor, timp în care se adaugă făina și budinca de vanilie.
Mod de preparare crema de brânză
Se amestecă toate ingredientele până se obține consistența unei paste.Se toarnă umplutura de brânză în formă și crema de ciocolată peste brânză.
Se coace 40-45 minute la 180°C în cuptorul preîncălzit. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit, după care se scoate din formă.