WowNews logo WOWnews
Stories
Friptura aliment toxic pentru organism
Imagine cu caracter ilustrativ

Actualitate

Mâncarea pe care românii o consumă cel mai des, toxică pentru organism: „Este cea mai mare otravă”. Medicii trag un semnal de alarmă

Unul dintre alimentele preferate de români este dăunător pentru organism. Specialiștii recomandă să nu consumăm aceste preparate.

Unul dintre preparatele întâlnite foarte des pe mesele românilor este de fapt toxic pentru organism. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la acest fel de mâncare, extrem de adorat mai ales în perioada sărbătorilor. Specialiștii avertizează că friptura, referindu-ne aici și la carnea preparată pe grătar, crește colesterolul și poate fi chiar extrem de dăunătoare.

De ce nu este bine să consumăm acest aliment?

Au mai rămas doar câteva zile până la sărbătorile de iarnă, iar în această perioadă românii gătesc o mulțime de preparate delicioase. Fără doar și poate, nicio masă de Crăciun nu este la fel fără o friptură gustoasă, însă medicii avertizează cu privire la consumul de carne.

Citeste si: Motivul pentru care Mariana Moculescu a ales, în cele din urmă, să își facă simțită prezența la priveghiul lui Horia Moculescu! A fost dezvăluit chiar de ea: "Destinul și-a urmat cursul!" - kfetele.ro

Chiar dacă ne place foarte mult acest aliment, specialiștii spun că este chiar o otravă pentru organism, mai ales că favorizează inclusiv apariția colesterolului. Doctorul Virgiliu Stroescu spune că toate produsele de origine animală, precum laptele, brânza sau ouăle conțin colesterol, în timp ce fructele și legumele au fibre vegetale, extrem de benefice pentru organism.

Citește și: Cele mai bune vitamine pentru bătrâni! Nutrienți importanți la orice vârstă!

„Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno.

Este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie.

Friptura aliment toxic pentru organism

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.

Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a precizat doctorul Virgiliu Stroescu pentru romaniatv.ro.

Citește și: Cum să-ți menții starea de bine mentală în timpul iernii. Sfaturi de la specialiști pentru a face față depresiei sezoniere

Citeste si: Mariana Moculescu a lăsat deoparte orice urmă de orgoliu și a venit să își susțină fiica, la priveghiul lui Horia Moculescu! Momentul a fost unul de-a dreptul emoționant - kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: O fostă concurentă din Casa Iubirii a TĂCUT mult timp, dar acum sparge TĂCEREA: "În seara aia se uita la mine. Să faci pe ascuns cum..." CE A SCOS LA IVEALĂ despre Moldo...te lasă fără aer. Totul s-a

Cât de nocivă este de fapt carnea de pe galantare?

Un alt aspect la care trebuie să fim atenți este culoarea cărnii. Carnea este de culoare roșie, însă după doar câteva ore de stat pe galantare, începe să se înegrească. Medicul Virgiliu Stroescu atrage atenția asupra faptului că aceste alimente sunt tratate cu nitriți pentru a păstra un aspect plăcut la vedere. Din nefericire, nitriții sunt extrem de toxici pentru organism, ba chiar pot fi și substanțe cancerigene.

Citește și: Îngrijirea pielii iarna: Cele mai bune produse naturale de rutină și de îngrijire

„Toată carnea de pe galantare, dacă o lași 10 ore se înnegrește. De ce salata se veștejește după patru zile și carnea atât de repede? Ei, carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și fierul cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Ca să se oprească să nu fie altfel la culoare se pun nitriți, care e exact ca formolul. Cu ajutorul acestor nitriți carnea rămâne la fel la culoare. Dacă pui nitriți îți stă așa trei zile. Ei, nitriții ăștia când intră în noi, nu mai putrezesc morții. Nitriții favorizează cancerul, aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigene.”, a mai adăugat medicul pentru sursa menționată anterior.