WowNews logo WOWnews
Stories
Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post
Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post

Diverse

Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post

Fasole batuta cu ceapa si usturoi, o reteta de post cu mare succes printre romani. Mai ales in perioada postului mancam multa fasole.

Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post
Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post

Este un preparat satios si foarte gustos, preferat de toata lumea. Reteta de fasole batuta nu are cum sa nu iasa daca pui fasolea din timp la inmuiat, asa va fierbe mai repede si mai usor.

Citeste si: FOTO Videoclipul viral în care Igor Cuciuc se distrează. Cum a fost surprins și ce spun internauții: „Dimineața bocește pentru vizualizări și defăimare, seara, la club cu femei.” - kfetele.ro

Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala

Ingrediente:

500 grame fasole uscata
4-5 cepe
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
o jumatate de capatana de usturoi
2 linguri bulion
sare
piper

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apa calduta cu cateva ore înainte de preparare. Cel mai bine ar fi sa fie lasata la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe foarte bine în 2-3 ape. (Atentie, de fiecare data apa trebuie sa fie calda, nu rece!).

În ultima apa, se lasa la foc mic, sa fiarba atat cat are nevoie. Pentru un gust aparte, poti adauga rondele de morcov, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin. Piperul si frunzele de dafin se vor înlatura ulterior, cand se paseaza fasolea.

Dupa ce a fiert bine fasolea, se scurge de apa si se da prin strecuratoare sau se paseaza la blender.

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit intr-o tigaie. Cand s-a calit ceapa, se pune si pasta de tomate/bulionul si se amesteca bine. Jumatate din cantitatea de ceapa calita plus usturoiul pisat se freaca bine cu fasolea pasata. Aceasta trebuie sa se umfle si sa se omogenizeze bine.

Nu scurgeti ceapa de ulei, fasolea va iesi mai pufoasa. Se potriveste de sare si piper dupa gust, se pune într-un vas si se acopera cu ceapa calita cu bulion ramasa.

Citeste si: 5 alimente sarace in grasimi si benefice pentru sanatate

Citeste si: Dietă diabet. Ce alimente poți consuma dacă suferi de diabet

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Iahnie de fasole ca la mama acasa. Reteta de post

Iahnia de fasole este una dintre retetele de baza in perioada postului. Cum se pregateste iahnia de fasole.

Iahnia de fasole perfecta iese doar daca fasolea este pusa la inmuiat in apa rece de cu seara, cu cel putin 12 ore inainte.

iahnie de fasole
iahnie de fasole

sursa foto 

Retete de post. Cum se pregateste iahnia de fasole

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru o iahnie de fasole ca la mama acasa:

250 gr. fasole boabe
1 ceapa
1 ardei roşu – sau o lingură pastă de ardei
250 ml suc de roşii simplu sau suc de roşii cu rosii decojite
1 foaie de dafin
100 ml ulei
1 lingură de făină
opţional, 1 lingură zahăr
verdeaţă proaspătă tocată: pătrunjel/mărar/tarhon, după gust
1 lingură cimbru uscat
piper
sare

Citeste si: Pârjoale de cartofi. Rețeta de post care va cuceri întreaga familie

Citeste si: Carmen Harra, despre finalul de an pentru Nicușor Dan. Ce spune data de naștere a președintelui: “Intră într-un an care nu îl ajută deloc, foarte dificil pentru el.” - kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: Lucia și Naomi s-au atacat fără milă, iar Veronica a înrăutățit totul cu o REPLICĂ USTURĂTOARE. În loc să stingă conflictul... l-a aprins și mai tare: "Show-ul continuă. Eu m-aș certa dacă...". Ce s-a

Citeste si: Vinete toxice: cand devin vinetele toxice, semnele la care trebuie sa fii atenta

Mod de preparare iahnie de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece. A doua zi, boabele de fasole se spala in doua-trei ape reci, apoi se pun la fiert. Cand fasolea este fiarta, se scurge bine.

Se caleste intr-o cratita mare, la foc mic, o ceapa taiata marunt. Se adauga si ardeiul taiat si se lasa la calit. Adauga jumatate din cantitatea de suc de rosii, foaia de dafin si lingura de cimbru.

Peste legumele calite, se pune si fasolea fiarta.

Se freaca faina cu restul de suc de rosii pana se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga peste fasolea din oala.

Iahnia de fasole se lasa la fiert si, inainte de a o lua de pe foc, se sareaza dupa gust si se adauga piper si verdeata. Daca vi se pare ca are un gust acru prea pronuntat de la rosii, puteti adauga in mancare si o lingurita de zahar.