
kanald.ro
Stiri
Dieta de iarnă. Pe timpul iernii imunitatea este mai scăzută și multe persoane se simt slăbite și lipsite de energie. Dieta de iarnă, pe lângă faptul că vă ajută să slăbiți, vă ajută să vă recăpătați și sănătatea și vitalitatea.
Iarna se găsesc tot mai puține fructe și legume proaspete, iar această schimbare în alimentație se simte și începe să aducă probleme organismului.
Specialiștii vă recomandă să aveți grijă ce mâncați în această perioadă rece, pentru că este mult mai ușor să te îngrași.
Citeste si: Ce alimente sunt permise în Postul Crăciunului
Citeste si: 5 alimente sarace in grasimi si benefice pentru sanatate
Citeste si: Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși
Dieta de iarna presupune porții mici de mancare, mai ales la cină. Este recomandat să folosești cât mai multe condimente pentru a simți sațietatea. Mai mult decât atât, este indicat să savurezi mâncăruri și băuturi calde.
Mic-dejun
Lapte sau iaurt degresat cu cereal integrale
Gustare
O pară şi câteva migdale
Prânz
Orez cu legume şi pui la cuptor
Gustare
O gutuie
Cină
Carne de curcan la cuptor cu ciuperci şi spanac
Mic-dejun
Brânză de vaci sau iaurt degresat cu fructe sau cu fulgi de ovăz.
Gustare
Câteva prune.
Prânz
Supă de varză.
Gustare
Un iaurt mic.
Cină
Peşte şi sfeclă preparate la aburi sau la grătar.
Mic-dejun
Un bol de lapte cu cereale integrale.
Gustare
Două mere.
Prânz
Ruladă de curcan cu salată de legume.
Supă de pui
Gustare
Un iaurt.
Cină
Supă cremă de legume.
Mic-dejun
Iaurt cu mei sau hrişcă fierte în apă timp de 20 de minute şi o linguriţă de miere.
Gustare
3-4 mandarine mici sau o portocală.
Prânz
Carne de pui la grătar cu broccoli.
Gustare
Un ciorchine de struguri.
Cină
Budincă cu mere,fructe uscate şi brânză de vaci.
Mic-dejun
Brânză de vaci cu seminţe şi tărâţe de ovăz.
Gustare
O gutuie sau două mere potrivite.
Prânz
Peşte la aburi cu ghimbir şi orez
Gustare
Un iaurt mic degresat.
Cină
Salată cu piept de pui cu legume (ardei,ceapă,roşii cherry)
Mic-dejun
Lapte cu musli şi fructe.
Gustare
Două portocale.
Prânz
Sărmăluţe de post în foi de viţă.
Gustare
Un iaurt mic.
Cină
Supă cu carne de curcan.
Mic-dejun
Quinoa fiert în lapte (o măsură de quinoa şi două de lapte),o linguriţă de miere şi fructe.
Gustare
Două pere şi două nuci.
Prânz
Pui la cuptor cu legume la alegere.
Gustare
Un ciorchine de strugure.
Cină
Salată de ton cu roşii cherry şi ceapă, potrivit dieta de iarnă.