
kanald.ro
Stiri
Papanași cu dulceață. Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert savuros, apreciat de mulți români.
Foto: Pinterest
O bucătăreasă din Bucovina a făcut publică reţeta tradiţională a papanaşilor cu brânză, smântână şi dulceaţă. O rețetă prin care ies pufoși și delicioși.
Făina se cerne bine, apoi brânza de vaci se amestecă cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.
Se adauga cele 200 de grame de făină și coaja de lămâie și se amestecă bine. În funcție de densitatea brânzei, doar daca este necesar, mai adăugați 1-2 linguri de făină.
Aluatul trebuie să fie moale, însă să se desprindă de pe mână.
Uleiul încins se pune într-o tigaie sau cratiță adâncă.Citeste si: Dietă diabet. Ce alimente poți consuma dacă suferi de diabet
Citeste si: Deserturi de post! Cele mai delicioase rețete de prăjituri de post
Citeste si: Pâine de casă rețetă! Ingredientul care readuce gustul copilăriei în casa ta
Pe o suprafață se lucru se adaugă făină pudrată, după ce a fost curățat și uscat bine locul.
Foto: bunute.ro
În mână se formează cele 8 discuri de cocă, iar cu degetul se face o gaură în fiecare, pentru a se obține orificiul central în cocă.
Rumeniţi câte 2 papanaşi deodată, în uleiul încins la temperatură mică.
Papanașii se prăjesc cam în 5-6 minute fiecare, însă timpul de rumenire depinde de dimensiunea papanașilor și de nivelul uleiului din vasul de prăjire.
Papanașii se scot din ulei și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie. Papanașii cu dulceață se servesc cu dulceață și sâmântână, dar și cu zahor pudră pe deasupra.