kanald.ro
Diverse
Cum se face sosul wasabi. Ingrediente și mod de preparare
Sosul wasabi este, fără îndoială, adorat de toți iubitorii de alimente picante, însă iată cum se prepară acesta și de ce ingrediente ai nevoie.
Wasabi este unul dintre cele mai cunoscute sosuri, care își are originile în Japonia, și acesta mai este cunoscut și sub denumirea de ”ridiche japoneză”.
Iubitorii de alimente picante, cu siguranță, adoră acest sos, însă iată cum poți să-l prepari chiar la tine acasă!
Cum se prepară sosul wasabi
Sosul wasabi este foarte ușor de preparat și ai nevoie de doar câteva alimente pentru a-l pregăti la tine acasă. Iată care sunt acestea:
- o jumătate de ceașcă de apă
- 3 lingurițe de praf de wasabi
- o jumătate de ceașcă de sos de soia
- 2 lingurițe de ulei
- 2 lingurițe de vin dulce
- o linguriță de ghimbir proaspăt
- 2 cepe verzi
Cât despre modul de preparare al sosului, acesta nu este deloc complicat! În primă fază, cepele se spală foarte bine, apoi se îndepărtează prima frunză de pe suprafața lor. Ulterior, cepele trebuie tocate mărunt, atât partea verde, cât și cea albă.
De asemenea, se amestecă bine praful de wasabi cu apă, până când conținutul se transformă într-o pastă fină, iar peste preparat se adaugă ulei. Totodată, treptat se adaugă și sosul de soia și se amestecă în continuu, la final adăugându-se vinul dulce.
Citește și: Ce sunt carbohidrații și de ce e bine să îi reducem din dieta noastră zilnică
Sos wasabi
Cu ce alimente poți combina sosul wasabi
Iubitorii de sosuri pot combina pasta de wasabi în foarte multe feluri, însă acest sos cu specific japonez se poate servi în cel mai bun mod posibil, bineînțeles, cu preparate japoneze.
Așa se face că, sosul wasabi poate fi combinat cu creveți, sushi, chiar și alături de tăiței.
De asemenea, acesta poate fi consumat alături de orice fel de preparat care conține pește crud sau cu carne la grătar, în special vită, sau cu legume și supe.
Sos Wasabi, alături de o porție de sushi