WowNews logo WOWnews
Stories
truc maioneză tăiată

Maioneză făcută în casă 

Utile

Ți s-a tăiat maioneza? Trucul care te ajută să repari preparatul

Trucul care te ajută în câteva clipe să repari maioneza tăiată. Vezi mai jos ce trebuie să faci dacă nu vrei să arunci prepartaul la gunoi!

Se știe deja că salata boeuf și ouăle umplute sunt vedetele principale de pe mesele festive de sărbători, mai ales în seara de Revelion. Și cum mai sunt câteva zile până la trecerea în noul an, majoritatea gospodinelor se întrec în bucătărie pentru a găti cele mai cunoscute delicii culinare. Cu toate acestea, multe persoane dintre cele care aleg să pregătească mâncăruri cu maioneză au pățit măcar odată ca sosul să li se taie. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îți prezentăm trucul care te ajută în câteva momente să repari preparatul și să nu fie nevoie să-l arunci la gunoi.

Vezi mai jos ce trebuie să faci dacă ți se întâmplă și ție să nu îți iasă sosul din prima!

Citeste si: Doamne, câtă durere! Ce a apărut în fața casei Mihaelei, tânăra mămică din Teleorman ucisă de soț! Toată lumea a înmărmurit la înmormântarea femeii... este de nedescris- kanald.ro

Trucul care te ajută dacă ți s-a tăiat maioneza

De multe ori graba strică treaba, așa cum se întâmplă și când sosul de maioneză se taie.

Astfel, cel mai ușor mod prin care gospodinele ajung să se confrunte cu această situație este atunci când se grăbesc sau amestecă compoziția în direcții diferite. Ei bine, dacă și ție ți s-a întâmplat măcar odată să ți se taie maioneza, nu trebuie să îți mai faci griji de acum înainte. Mai jos găsești trucul care te ajută dacă ți s-a tăiat maioneza, dar și alte metode pentru a repara sosul folosit pentru salata boeuf și alte delicii culinare.

Două linguri de apă clocotită

Acest truc este unul foarte rapid și printre cele mai folosite de bucătari, atunci când se întâmplă ca maioneza să se taie. Apa ajută la legarea ingredientelor și mai ales la omogenizarea gălbenușului de ou împreună cu uleiul. Totuși, trebuie să acorzi atenție sporită și să ai grijă la modul în care amesteci compoziția după. Este important să amesteci ușor și să nu te grăbești. De asemenea, este recomandat să adaugi prima lingură de apă clocotită și abia după ce ingredientele nu au ajuns la consistența dorită să o adaugi și pe a doua.

Nu trebui să adaugi foarte multe apă, deoarece există riscul ca toată compoziția să devină prea subțire sau să se lichefieze.

Acesta este un truc simplu, însă mai există și alte metode la care poți apela în situația dată. Astfel, maioneza tăiată poate fi salvată și prin adăugarea unui alt gălbenuș de ou, însă și aici trebuie să ai mare grijă la cum îl încorporezi. Cel mai simplu este să pui gălbenușul crud într-un castron, apoi să adaugi treptat maioneza, amestecând bine de fiecare dată.

O altă metodă este aceea de a adăuga încă o lingură de muștar, dacă maioneza este prea subțire. Însă, la fel ca și în celelalte situații, trebuie să acorzi atenție la anumite detalii. Neapărat muștarul trebuie să fie la temperatura camerei, așa cum este recomandat ca toate ingredientele folosite să fie, înainte de prepararea sosului. Dacă nu se respectă această recomandare, șansele ca maioneza să se taie sunt mult mai mari.

Citește și: Felicitări pentru un An Nou strălucitor! Mesaje, urări si imagini care îi vor încânta pe cei dragi în 2024

maioneză rețetă

Imagine cu scop ilustrativ 

[Sursa foto: Unsplash]

Cea mai ușoară rețetă de maioneză

Pentru a prepara cea mai ușoară rețetă de maioneză, ai nevoie de câteva ingrediente. Înainte de toate este important să te asiguri că le ai la îndemână și că sunt la temperatura camerei, pentru a ieși un preparat perfect. Tot ce îți trebuie pentru realizarea sosului sunt următoarele: 2 gălbenușuri de ou, 200 g de ulei, 2 linguri de suc de lămâie sau oțet alb și un praf se sare. Acum, după ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, te poți apuca fără griji de rețetă.

-Primul pas este acela de a dizolva sarea în sucul de lămâie sau oțet, iar după ce termini te poți apuca de separarea albușurilor de gălbenușuri.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre poziția avută!"- kfetele.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spunea să..."Corneliu Botgros NU va uita niciodată acea zi- radioimpuls.ro

Citește și: Revelion în stradă? Două locuri din București în care se adună petrecăreții la trecerea dintre ani

-Adaugă două-trei picături de suc de lămâie/oțet în gălbenușuri și începe amestecarea manuală sau cu telul, aici poți folosi și un tel electric sau mixer. Continua sa emulsionezi, apoi începe să torni ușor jumătate din cantitatea de ulei.

-Amestecă sucul de lămâie sau oțetul rămas si termină pregătirea adăugând în fir subțire cealaltă jumătate din cantitatea de ulei.

Aceștia au fost pașii pentru cea mai simplă rețetă de maioneză, care este gata în doar câteva minute. Dacă și tu îți dorești să ai un sos perfect pentru diferite preparate sau alte delicii, trebuie neapărat să încerci această metodă de pregătire.