kanald.ro
Maioneză făcută în casă
Maioneză făcută în casă
Utile
Trucul care te ajută în câteva clipe să repari maioneza tăiată. Vezi mai jos ce trebuie să faci dacă nu vrei să arunci prepartaul la gunoi!
Se știe deja că salata boeuf și ouăle umplute sunt vedetele principale de pe mesele festive de sărbători, mai ales în seara de Revelion. Și cum mai sunt câteva zile până la trecerea în noul an, majoritatea gospodinelor se întrec în bucătărie pentru a găti cele mai cunoscute delicii culinare. Cu toate acestea, multe persoane dintre cele care aleg să pregătească mâncăruri cu maioneză au pățit măcar odată ca sosul să li se taie. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îți prezentăm trucul care te ajută în câteva momente să repari preparatul și să nu fie nevoie să-l arunci la gunoi.
De multe ori graba strică treaba, așa cum se întâmplă și când sosul de maioneză se taie.
Două linguri de apă clocotită
Acest truc este unul foarte rapid și printre cele mai folosite de bucătari, atunci când se întâmplă ca maioneza să se taie. Apa ajută la legarea ingredientelor și mai ales la omogenizarea gălbenușului de ou împreună cu uleiul. Totuși, trebuie să acorzi atenție sporită și să ai grijă la modul în care amesteci compoziția după. Este important să amesteci ușor și să nu te grăbești. De asemenea, este recomandat să adaugi prima lingură de apă clocotită și abia după ce ingredientele nu au ajuns la consistența dorită să o adaugi și pe a doua.
Acesta este un truc simplu, însă mai există și alte metode la care poți apela în situația dată. Astfel, maioneza tăiată poate fi salvată și prin adăugarea unui alt gălbenuș de ou, însă și aici trebuie să ai mare grijă la cum îl încorporezi. Cel mai simplu este să pui gălbenușul crud într-un castron, apoi să adaugi treptat maioneza, amestecând bine de fiecare dată.
Citește și: Felicitări pentru un An Nou strălucitor! Mesaje, urări si imagini care îi vor încânta pe cei dragi în 2024
Imagine cu scop ilustrativ
Pentru a prepara cea mai ușoară rețetă de maioneză, ai nevoie de câteva ingrediente. Înainte de toate este important să te asiguri că le ai la îndemână și că sunt la temperatura camerei, pentru a ieși un preparat perfect. Tot ce îți trebuie pentru realizarea sosului sunt următoarele: 2 gălbenușuri de ou, 200 g de ulei, 2 linguri de suc de lămâie sau oțet alb și un praf se sare. Acum, după ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, te poți apuca fără griji de rețetă.
-Primul pas este acela de a dizolva sarea în sucul de lămâie sau oțet, iar după ce termini te poți apuca de separarea albușurilor de gălbenușuri.
Citește și: Revelion în stradă? Două locuri din București în care se adună petrecăreții la trecerea dintre ani
-Adaugă două-trei picături de suc de lămâie/oțet în gălbenușuri și începe amestecarea manuală sau cu telul, aici poți folosi și un tel electric sau mixer. Continua sa emulsionezi, apoi începe să torni ușor jumătate din cantitatea de ulei.
-Amestecă sucul de lămâie sau oțetul rămas si termină pregătirea adăugând în fir subțire cealaltă jumătate din cantitatea de ulei.
Aceștia au fost pașii pentru cea mai simplă rețetă de maioneză, care este gata în doar câteva minute. Dacă și tu îți dorești să ai un sos perfect pentru diferite preparate sau alte delicii, trebuie neapărat să încerci această metodă de pregătire.