kanald.ro
Diverse
Cum se face maioneza de post. Vezi care este cea mai simplă rețetă
Există mai multe rețete pentru maioneza de post. Vezi care este cea mai simplă și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Pentru că suntem în perioada postului, tot mai mulți oameni încearcă să găsească o metodă de înlocuire a preparatelor care conțin produse de origine animală. Iată care este cea mai simplă rețetă de maioneză fără ou, potrivită pentru aceste zile.
Cum se face maioneza de post
În perioada de post, credincioșii nu au voie să consume produse de origine animală, precum lapte, ouă și carne. Pentru a respecta cu sfințenie această rânduială a bisericii, oamenii caută alternative potrivite pentru înlocuirea anumitor produse, încercând să obțină un gust desăvârșit.
Maioneza de post este ideală pentru persoanele care postesc, dar și pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține ou sau lapte. Iată care este cea mai simplă rețetă de maioneză, pe care o poți face folosind doar câteva ingrediente!
Cea mai simplă rețetă de maioneză de post
INGREDIENTE NECESARE:
- 100 ml lapte de soia
- 200 ml ulei
- 1 lingură muștar
- zeamă de lămâie
- Sare
- Piper.
PREPARARE MAIONEZĂ DE POST:
Pentru o maioneză vegană sau o maioneză de post este nevoie de un mixer vertical cu puterea de cel puțin 700W. Pe lângă mixer, este important și felul in care mixați. Folosiți un recipient înalt și îngust.
Se pune mixerul la baza recipientului și mixați de jos în sus, urcând foarte ușor, astfel încât maioneza să se formeze. Când maioneza s-a format, puteți să mixați și de sus în jos cât să omogenizați bine maioneza.
După ce ați mixat maioneza de post, se lasă la frigider, apoi se poate folosi la salate, la sosuri și alte preparate care conțin maioneză.
Citește și: Cum sa faci pizza care nu îngrașă. E perfectă și pentru dietă
Maioneză de post din orez
INGREDIENTE:
- 200g orez,
- 1 bucățică de morcov fiert (3cm)
- 3 linguri ulei presat la rece
- 1/2 linguriță muștar
- o lingură zeamă lămâie
- 1/2 linguriță sare
- 200ml apă pentru mixare
PREPARARE MAIONEZĂ DE POST:
Se spală orezul și se pune la fiert, apoi se lasă la răcit. Când a ajuns la temperatura camerei, punem toate ingredientele în Blender și mixăm până se omogenizează maioneza.
În cazul în care textura nu este cea dorită, putem adăuga puțină apă și ulei, pentru a deveni mai cremoasă.
Citește și: Cu ce poți înlocui maioneza din salata de bouef. Trucul este folosit de cele mai pricepute gospodine
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Maioneză de post din cartof
INGREDIENTE:
- 1 cartof fiert,
- 2 linguri zeamă lămâie,
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece,
- un praf de sare,
- o linguriță muștar,
PREPARARE MAIONEZĂ DE POST:
Primul pas este să fierbem cartoful bine, apoi îl lăsăm la răcit. Apoi, îl decojim, îl tăiem în bucăți mai mici și îl punem în robotul de bucătărie.
Adăugăm uleiul de floarea soarelui, sarea și sucul de lămâie. După ce mixăm aproximativ un minut, putem adăuga și o linguriță de muștar. Putem adăuga puțin ulei, atunci când textura nu este suficient de cremoasă.
Surse: jamilacuisine.ro, savoriurbane.ro