WowNews logo WOWnews
Stories
Cum să faci cele mai bune chiftele de post
Chiftele de post

Diverse

Cum să faci cele mai bune chiftele de post

Iată rețeta perfectă pentru chiftele de post și garniturile cu care le poți servi!

Perioada postului poate fi dificilă pentru credincioșii care rămân fără idei de preparate care să nu conțină carne, ouă și lactate, iar în curând începe Postul Paștelui. Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi importante din an. În acest an, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox.

Citeste si: Cum să pregătești cea mai bună ciulama de ciuperci de post

Citeste si: Fulgy de la Clejani, cuvinte dure pentru oamenii din România. Tânărul a răbufnit pe Tik-Tok: “Eu n-am nevoie de populația României care e incultă, analfabetă, agramată și afonă.” - kfetele.ro

Un preparat căruia românii îi duc dorul în post sunt bine-cunoscutele chiftele, dar trebuie să știți că puteți pregăti cele mai gustoase chiftele și în varianta de post, printr-o rețetă rapidă și gustoasă!

Cum să faci cele mai bune chiftele de post[Sursa foto: Freepik]

Rețetă de chiftele de post

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru cele mai bune chiftele de post și cum le puteti prepara!

Ingrediente:

– doi cartofi

– o legătură de pătrunjel

– un praf de sare

– o lingură de ulei

– un praf de boia

– două cepe

– un praf de piper

– o cană de ciuperci

– două linguri de orez

– trei linguri de făină

Mod de preparare:

Curăţați cartofii, spalăți-i bine şi puneți-i la fiert pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt pătrunși suficient (puteți verifica dacă sunt destul de fierți înțepându-i cu o furculiță). Separat, fierbeți orezul, iar într-o tigaie căliți ceapa în puţin ulei.

Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat. Se condimentează după gust cu boia, sare și piper.

Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc simple sau alături de o garnitură.

Cu ce garnituri poți să mănânci chifteluțele de post

Dacă nu știi cu ce să servești chifteluțele sau te-ai săturat de clasicele garnituri precum murăturile sau cartofii fierți, iată câteva idei rapide și gustoase pentru garnituri de post!

Citeste si: 5 rețete de post rapide și simplu de preparat

Orez cu curry

Cum să faci cele mai bune chiftele de post[Sursa foto: Freepik]

Ingrediente:

3/4 orez sălbatic sau simplu

4 linguri de mazăre congelată

o bucată de unt

2 lingurițe curry

sare după gust

Mod de preparare:

Pune la fiert orezul și mazărea împreună cu două căni mari de apă și puțină sare. Adaugă într-o tigaie încinsă puțin ulei, iar după ce au fiert orezul și mazărea călește-le câteva minute. Adaugă curry-ul și sare după gust. Toată rețeta durează circa 10-15 minute, iar rezultatul este delicios!

Garnitură din spanac

Cum să faci cele mai bune chiftele de post[Sursa foto: Freepik]

Ingrediente:

1 kg spanac

3 linguri faină

1 capatana de usturoi

1 ceapă

Condimente

Mod de preparare:

Citeste si: Mama Geta, alături de Iancu, Denisa și Ileana la târg. Cu cât vând aceștia un kilogram de brânză proaspătă: “Produse tradiționale adevărate.” - kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: Motivul pentru care Veronica a fost la un pas să oprească date-ul cu Ahmed. Ce a observat la concurentul din Casa Iubirii și cum a încercat să se apere în fața ei: "Îți dau cuvântul meu de onoare. Pun

Alege frunzele de spanac, spală-le bine și pune-le la fiert în apă fierbinte, pentru câteva minute. Cât fierbe spanacul, curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt.

Scoate spanacul, pune-l într-o sită pentru a-l strecura și apoi toacă-l mărunt. Într-o tigaie încinsă adaugă ulei, ceapa tocată și câteva lingurițe de făină. Când s-a rumenit ceapa, adaugă și spanacul. Treptat, pune puțină apă. Lasă totul la fiert aproximativ 10 minute și condimentează după gust.

Legume la tigaie

Ingrediente:

2 morcovi

1 dovlecel

1 vânătă

1 ardei gras roșu

1 ardei gras verde

3 linguri ulei de masline

1 linguriță semințe de susan

3 lingurițe sos worcestershire

sare

piper

Mod de preparare:

Taie legumele în bețisoare lungi și subțiri. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește morcovul pentru 5 minute, apoi adaugă restul de legume și amestecă. Condimentează totul cu sare și piper, după adaugă sosul și lasă totul la călit pentru încă 2-3 minute. La final, presară semințele de susan.