
kanald.ro
5 rețete de post rapide și simplu de preparat
Diverse
Top 5 rețete de post rapide și simplu de preparat la tine acasă!
Fie că vrei să ții post, fie că ești vegan ori pur și simplu ești fan al mâncărurilor lipsite de carne și alte produse provenite de la animale, cu siguranță ai mâncat sau vei vrea să încerci următoarele rețete rapide și simplu de făcut. Iată cum poți găti cea mai bună fasole bătută cu ceapă prăjită, cel mai bun humus de casă și multe altele!
Top 5 rețete de post rapide și simplu de preparat la tine acasă în timpul postului sau chiar într-o zi obișnuită!
- pentru fasole
600 grame de fasole albă fiartă în prealabil
o lingură cu mix de legume deshidratate
apă cât cuprinde
2 căței de usturoi
75 ml de ulei (de măsline sau floarea soarelui)
sare și piper după gust
- pentru ceapă
3 cepe roșii medii
3 linguri de ulei de floarea soarelui
100 ml apă
50 ml
Se pune fasolea fiartă și scursă de apă într-o oală, iar peste ea se toarnă apă cât să o cuprindă. Următorul pas este adăugarea unei linguri cu mixt de legume uscate, urmând să lăsăm să dea câteva clocote, circa 5-10 minute, iar apoi să oprim focul. Se adauagă usturoiul pisat, sarea și piperul și se mixează cu ajutorul unui blender vertical toată compoziția.
Apoi, se toarnă treptat uleiul, în timp ce amestecăm, pentru a-l încorpora și îl așezăm într-un vas. Fasolea este gata, așa că este rândul cepei. Se taie solzișori și se rumenește un minut, după care turnăm apa și o lăsăm să fiarbă la foc mediu. După ce apa s-a evaporat putem adăuga sarea, sucul de roșii și vinul care este opțional. Când ceapa este gătită punem sosul de ceapă peste fasole și este gata de servit.1 varza murata- din care să scoateți 8-10 foi frumoase
250 g orez cu bob rotund
250 g ciuperci din conservă sau 500 g ciuperci proaspete
250 g ceapă tocată fin
100 g morcov
50 ml ulei
sare, piper
mărar verde tocat
pătrunjel verde tocat (opțional)
opțional puțin cimbru uscat
250 ml suc de roșii sau bulion
Se curăță legumele și se toacă destul de mărunt.
Citeste si: Cu ce poți înlocui zahărul din comerț. Alternative sănătoase care pot înlocui zahărul alb
PENTRU ALUAT
450-500g făină
un pliculeț drojdie uscată
300ml apă minerală
80ml ulei
o esență lămâie sau portocală
coaja de la o lămâie sau portocală
6 linguri de zahăr
un vârf de linguriță pudră turmeric
2 plicuri zahăr vanilat
un praf de sare
PENTRU UMPLUTURĂ
100g nucă măcinată
3 linguri de zahăr
2 linguri de cacao
50g stafide
esență de rom
2-3 linguri de apă
Primul pas este cernutul făinii într-un bol larg. Se adaugă drojdia, zahărul vanilinat și un strop de sare, apoi se omogenizează bine totul. Se amestecă apa minerală cu esența de lămâie, zahărul, coaja de lămâie sau portocală și praful de turmeric. Turmericul va ajuta acest cozonac de post să aibă o frumoasă culoare galben-portocalie. În continuare se încălzește ușor apa cu mirodenii, iar când zahărul este complet dizolvat, se răstoarnă amestecul peste făină și se încorporează ușor. Adaugă uleiul și omogenizează bine totul, apoi frământă câteva minute pentru a încorpora ingredientele cât mai bine și pentru a ajuta cozonacul să crească. Se lasă la dospit până când aluatul își dublează volumul. În acest timp, poți pregăti umplutura pentru cozonac. Macină 100g nucă și amestec-o cu zahăr, cacao, stafide, esență de rom și apă atât cât să îi dea o consistență cremoasă, de pastă. Aluatul crescut se împarte în două și se întinde bine, se umple cu amestecul făcut mai devreme și se pune în tavă. Lasă cozonacul în tavă 10-15 minute să se odihnească, apoi unge-l cu puțin ulei și presară puțin zahăr deasupra. Cozonacul va sta la cuptor aproximativ 30-35 de minute la 200 de grade până se va rumeni deasupra.
5 rețete de post rapide și simplu de preparat
500 g năut
sucul de la două lămâi
100 ml ulei
2 linguri pastă de susan
4 căţei de usturoi
1 crenguță pătrunjel
Humusul de casă are un gust absolut delicios! În cazul în care nu ai mai mâncat până acum, cu siguranță te vei îndrăgosti de acest preparat. Cu o seară înainte de a face humus, pune năutul în apă rece. A doua zi se scurge și se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg și se mixează. Următorul pas este să adaugi pasta de susan, dar și sucul de lămâie și uleiul în timp ce se continuă mixarea. După aceasta se pune și usturoiul pisat, iar humusul este gata de aranjat pe farfurie. I se fac câteva șanţuri la suprafaţă și se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat plus pătrunjel sau lămâie.
Citeste si: 7 alimente care nu îngrașă, pe care să le adaugi în dieta ta zilnică
400 g fasole
3 cepe roşii
3-4 căţei usturoi
boia dulce şi iute
cimbru
1 foaie dafin
4 linguri pastă de roşii
3-4 linguri ulei
Iahnia de fasole de post se face în felul următor. Punem fasolea în apă cu o seară înainte pentru a fierbe mai ușor, urmând ca în ziua în care o preparăm să o fierbem în două-trei ape pentru a elimina toate toxinele. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită. În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă. Separat preparăm pasta de roșii cu sare, piper, cimbru și boia. Dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Adăugăm o foaie de dafin și lăsăm să scadă la foc mediu.
5 rețete de post rapide și simplu de preparat
În cazul în care ești mereu pe fugă, iată câteva trucuri care te vor ajuta să gătești mai rapid și mai cu spor!
1. Plănuiește-ți mesele la început de săptămână pentru a economisi timp.
2. Toacă legumele în avans cu o zi pentru a nu pierde vremea atunci când te grăbești și îți este foame.
3. Congelează ierburile în ulei de măsline.
4. Prepară rețete care se pot realiza în aceeași oală/tigaie.
5. Fă-ți un stoc de alimente uscate.
6. Gătește în cantități mai mari pentru a nu găti zilnic
Surse: savoriurbane.com, rețete.unica.ro