kanald.ro
Diverse
Cum să faci cel mai bun must de struguri la tine acasă. Secretul pentru un gust desăvârșit
Iată cum să faci cel mai bun must de struguri chiar la tine acasă!
Nimic nu este mai gustos și sănătos într-o zi de toamnă decât un pahar de must de struguri! Bogat în antioxidanți și vitamine, mustul este o băutură care se prepară extrem de simplu și care aduce o mulțime de beneficii organismului. Iată cum să faci cel mai bun must de struguri chiar la tine acasă!
Cum să faci cel mai bun must la tine acasă
Ingrediente
- struguri foarte bine copți
- zahăr
- apă
Mod de preparare
Ca să-ți iasă un must delicios, este foarte important să ai niște struguri bine copți. Spală strugurii foarte bine, în mai multe ape. Alege boabele de struguri de pe ciorchini și pune-le într-un storcător de fructe sau într-un zdrobitor pentru a extrage sucul.
Strecoară mustul de struguri cu ajutorul unei site pentru a scăpa de sâmburi și pielițe. Mai apoi, pune sucul obținut la fiert, într-un vas emailat, pentru o oră.
Cât timp fierbe mustul, este foarte important să amesteci continuu și să înlături spuma care se formează deasupra. Când s-a fiert suficient, ia mustul de pe foc și lasă-l la răcit. După răcire, toarnă mustul în niște sticle sterilizate în prealabil și închide-le ermetic, pentru a evita fermentarea. La final, mustul trebuie depozitat în locuri răcoroase.
Ce beneficii oferă consumul de must
Întărește imunitatea
Bogat în antioxidanți și minerale, mustul ajută la întărirea imunității, mai ales în sezonul rece. Mustul este ideal pentru a consolida imunitatea pe timp de toamnă, având proprietăți antibacteriene și antivirale. Totodată, consumul de must ajută și la curățarea rinichilor și previne formarea pietrelor la rinichi.
Ţine departe cancerul
Cu un conținut mare de vitamine și anitoxidanți, mustul ajută la menținerea sănătății celulelor. Potrivit specialiștilor oncologi, consumul regulat de must ține departe cancerul și ajută organismul sa lupte cu bolile.
Menține sănătatea sistemului nervos
Consumul de must ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, limitând pierderea celulelor cerebrale. Conform medicilor, consumul de must ajută la prevenirea Alzheimerului și îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare.
Accelerează tranzitul intestinal
Un alt beneficiu pe care îl are consumul de must este accelerarea tranzitului intenstinal. Acidul tartric din struguri ajută la reglarea digestiei și la o mai bună funcționare a tranzitului.