kanald.ro
Stiri
Cele mai bune băuturi de toamnă! Reţete cu prune, mere, pere şi dovleac
Care sunt cele mai bune băuturi de toamnă? Probabil că cei mai mulţi dintre noi se gândesc la must sau la suc de mere.
Iată însă câteva băuturi care pot fi preparate cu fructe de toamnă.
Compot de prune. Această băutură este nu doar foarte gustoasă, ci şi sănătoasă. Este o băutură potrivită pentru întreaga familie, care poate fi consumată rece sau caldă, mai ales atunci când sunteţi răcit.
Se prepară extrem de simplu. Reţeta clasică este de 5 kg de prune, 1kg de zahăr, la 3 l de apă, însă cantităţile sunt orientative şi pot varia în funcţie de gustul fiecăruia (mai mult sau mai puţin zahăr). La acestea se adauga arome, tot după preferinţe: scorţişoară, anasonul, seminţe de cardamom sau cuişoare. Nu adăugaţi însă toate aceste condimente pentru cp secretul gustului constă chiar în măsură.
Şi mai are compotul de prune un secret: fiecare prună se înţeapă de câteva ori cu o scobitoare, în zona codiţei, la distanţe egale.
Cele mai bune băuturi de toamnă. Prepară un delicios compot din dovleac şi ananas
Compot din dovleac şi ananas. Dacă îţi plac preparatele din dovleac, poţi să faci chiar şi o băutură extrem de gustoasă. Compotul din dovleac este o băutură sofisticată, care se poate servi în loc de desert, iar aromele sunt pur şi simplu de senzaţie. Compoziţie: 1,5 kg dovleac, 1 ananas, 2 lămâi, 250 g caise uscate, 250 g stafide, 600 g zahăr, 200 g apa şi un beţişor de scorţişoară.
Cum se prepară. Se taie dovleacul în cubuleţe, apoi se procedează la fel şi cu ananasul. Bucăţile de dovleac şi cele de ananas se pun într-o cratiţă, peste ele se adaugă beţişorul de scorşişoară rupt, zeama de la cele două lămâi (şi coaja dacă sunt lămâi bio), caisele, stfidele, zahărul şi apa. Se amestecă uşor şi se pune cratiţa pe foc. Se lasă la fiert până dă în clocot. Amestecul se împarte în borcane sterile, care apoi se fierb in bain marie timp de 30 de minute.
Cele mai bune băuturi de toamnă. Smothie cu mere, morcovi, prune şi portocale
Smoothie cu mere, morcovi, prune şi portocale. Este o băutură energizată, care poate fi şi un mic dejun delicios şi sănătos. Ingrediente: 3 mere, 2 morcovi, 2 portocale, 4 prune, 2 linguri seminţe de in, 2 linguriţe de miere, scorţişoară, nucşoară şi un plic de zahăr vanilinat.
Cele mai bune băuturi de toamnă. Nectar de pere
Nectar de pere. E o băutură delicioasă şi uşor de preparat. La 5 kg de pere, ai nevoie de 2 lămâi, zahăr (după gust şi în funcţie de cât de dulci sunt perele) şi…apă. Perele se spală bine, se taie şi se îndepărtează sâmburii. Într-o cratiţă se pune apa şi zeama de la o lămâie (pentru a nu oxida perele până le tăiem pe toate). Apoi, fructele se pun într-o altă cratiţă şi adăugăm apă rece până le acoperim (nu mai mult), se adaugă sucul de la cealaltă lămâie şi se pun la fiert.
Se fierb până devin moi, apoi se scot, se lasă să se răcească şi apoi se pun în blender. Pasta obţinută din pere se toarnă peste apa în care au fiert, se adaugă zahăr după gust şi încă puţină apă (doar dacă vi se pare că nectarul este prea gros, să ne se transforme într-un piure) şi se mai fierbe încă vreo 10 minute.
Nectarul este gata, însă pentru a se păstra mai mult timp, se pune în sticle sterile, care se fierb apoi in bain marie circa 20 de minute. Apoi se ţin la loc întunecos şi uscat până când le deschidem.