kanald.ro
Diverse
Ce să mănânci toamna. Alimentele care îți vor întări sistemul imunitar
Iată ce alimente sunt recomandate toamna pentru întărirea sistemului imunitar!
Ce să mănânci toamna. Sezonul rece aduce cu sine o mulțime de fructe și legume gustoase, bogate în vitamine. Iată ce e bine să consumi în acest sezon pentru a-ți întări sistemul imunitar!
Ce este sistemul imunitar
Sistemul imunitar este o rețea complexă de celule și de proteine care apără organismul împotriva infecțiilor. Mai mult de atât, sistemul imunitar ține o evidență a fiecărui microorganism sau microb pe care l-a învins în trecut. În maniera aceasta, el îl va recunoaște ulterior și îl va distruge imediat ce acesta pătrunde din nou în corp.
Cu alte cuvinte, sistemul imunitar îndeplinește funcția de a ne menține sănătoși, fiind mecanismul de apărare al corpului împotriva unor organisme care ne îmbolnăvesc și ne atacă. Însă, sistemul imunitar poate fi slăbit odată cu sosirea toamnei, atunci când se petrec tot felul de modificări, de la răcirea aerului și până la schimbarea alimentației. Iată ce produse e recomandat să mănânci toamna, pentru a-ți întări sistemul imunitar!
Ce să mănânci toamna. Alimentele care îți vor întări sistemul imunitar
Citeste si: Care este doza de cafea recomandată pe zi. Cantitatea optimă pentru susținerea organismului
Alimentele care îți vor întări sistemul imunitar toamna
Toamna este bine să mâncăm fructe și legume de sezon, pentru a beneficia de vitamine din plin. Iată câteva sugestii!
Mere
Merele se numără printre cele mai populare fructe în sezonul de toamnă. Acestea sunt bogate în fibre, polifenoli și vitamine și trebuie neapărat consumate cu tot cu coajă, pentru a beneficia de toate proprietățile nutritive.
Pere
Perele, asemenea merelor, sunt nelipsite din casele românilor pe timp de toamnă, și bine stau, întrucât sunt bogate în vitamine și fibre. Astfel, persoanele cu deficit de fibre pot încerca să introducă în meniul zilnic de toamnă o pară bio. Specialiștii afirmă că o pară medie are 5,5 g de fibre.
Dovleac
Dovleacul, vedeta toamnei, este folosit de gospodine pentru a face plăcinte, însă este consumat și copt. Mirosul său te îmbie încă din prima secundă, iar asta nu e tot, dovleacul fiind bogat în beta-caroten și un pigment vegetal, care este transformat în organism în vitamina A.
Păstârnac
Păstârnacul, aliatul de nădejde al gospodinelor în bucătărie, devine din ce în ce mai dulce și mai aromat pe măsură ce este expus la vremea rece. Această rădăcinoasă conține fola. Potrivit libertatea.ro, folatul este necesar pentru ca celulele să se împartă și pentru ca organismul să producă ADN.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Ce să mănânci toamna. Alimentele care îți vor întări sistemul imunitar
Bananele
Bananele reprezintă o gustare sănătoasă și consistentă. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de potasiu și ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar și la menținerea echilibrului fluidelor și electroliților în organism. Totodată, bananele sunt o sursă bună de aminoacizi triptofan, ajutând la redarea unei stări de bine.
De asemenea, bogate în vitamine, minerale, fibre și altele sunt și: fructele de pădure, prazul, varza de Bruxelles, cartofii dulci și sfecla roșie.