
kanald.ro
Rețete delicioase de biscuiți de post
Diverse
Iată câte tipuri de biscuiți de post poți pregăti într-un timp scurt și cu ingrediente la îndemâna oricui!
Pentru mulți credincioși, perioada ce urmează este una dintre cele mai importante, dar și mai dificile. Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi importante din an. În acest an, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox.
Dacă ții post și pofta de dulciuri pune stăpânire pe tine, află că există variante delicioase de dulciuri și de post! Iată cele mai bune rețete de biscuiți de post, un snack perfect pentru când vrei “ceva dulce”.
Rețete delicioase de biscuiți de post
Iată o rețetă simplă și delicioasă care poate ține locul unui desert în perioada de post!
250 g margarină (la temperatura camerei)
1 plic zahăr vanilinat
5 linguri de zahăr
esență de vanilie
1 praf de copt stins cu lămâie
1 praf de sare
faină cât cuprinde (400-450 g)
gem (orice tip)
zahăr pudră
Mixează margarina cu zahărul vanilinat și adauga apoi sarea, praful de copt, esență și puțină făină.
Frământă cu mâinile, adăugând făină până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Apoi acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l în frigider pentruo oră jumătate.Citeste si: Cum să pregătești cea mai bună ciulama de ciuperci de post
După ce îl scoți din frigider, întinde aluatul și decupează-l în formele preferate. Pune-l apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune biscuiții la cuptorul preîncalzit la 170 grade pentru doar 10-15 minute sau până se rumenesc.
Dacă sunteti fan al nucilor și vă plac deserturile care le includ, cu siguranță veți adora rețeta de biscuiți de post cu nucă! Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară.
250 g făină
50 g amidon
100 g zahăr
60 g nucă mărunțită
2 lingurițe rase de praf de copt
10 linguri ulei de cocos topit
130 ml lapte de migdale/soia/orez
1/2 linguriță esență caramel (opțional)
un praf de sare
Amestecă într-un bol mare făina, amidonul, zahărul și nuca cu praful de copt și sarea. Omogenizează bine amestecul si adaugă apoi uleiul de cocos, esența de caramel și laptele treptate. Amestecă compoziția până devine un aluat compact și nelipicios. Modelează biscuiții și pune-I în tava tapetată cu hârtie de copt, presărând pe ei nuca tocată.
La final, pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 18-20 minute.O altă idee delicioasă care vă va umple bucătăria cu un miros minunat sunt biscuiții de post cu portocale. Important de menționat, însă, este că de rețetele acestea se pot bucura și persoanele care au un regim alimentar vegetarian sau vegan, nu numai credincioșii în perioada postului. Iată cum puteți prepara biscuiții cu portocale!
200 g făină
50 g faină de migdale
100 g zahăr tos fin
50 ml suc proaspăt de portocale
1 portocala mare (doar coaja rasă)
25 ml lapte de nuca/soia/migdale
4 g praf de copt
10 ml ulei de floarea soarelui/arahide
1 vârf cuțit sare
Amestecă toate ingredientele uscate într-un vas încăpător și apoi adaugă sucul și coaja de portocală, uleiul și laptele. Frământă totul până ajungi la un aluat omogenizat. Mai apoi, învelește aluatul în folie aleminetară și pune-l în frigider pentru o oră.
Citeste si: Cum să faci cele mai bune chiftele de post
După o oră, rupe aluatul în bucățele de mărimea unei nuci și dă-le prin zahărul tos și cel vanilinat. Pune biscuiții într- tavă cu hârtie de copt și dă-i la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-12 minute.
Dacă sunteti fani ai ciocolatei și vă este greu să renunțați la acest aliment în post, există o alternative delicioasă: biscuiții de post cu ciocolată. Iată ce vă trebuie pentru rețetă și cum se prepare deliciosul desert!
Rețete delicioase de biscuiți de post
250 g făină
1 linguriță praf de copt
3/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
jumătate de linguriță de sare
100 g picături/fulgi de ciocolată
60 g zahăr alb
60 g zahăr brun
120 ml ulei de măsline
60 g apă
Într-un bol se adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și picăturile de ciocolată.
Într-un bol separat se amestecă apa, uleiul și ambele tipuri de zahăr. Se continuă amestecarea până ce obținem o pastă groasă. Ingredientele umede și cele uscate se amestecă bine. Amestecul obținut se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider timp de 12 – 24 de ore. După trecerea timpului facem biluțe din aluat și le dăm la congelator timp de 10 minute. Biluțele de aluat se pun apoi pe o tavă de aragaz tapetată cu o foaie de copt. Fursecurile se coc timp de 12 – 14 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius.
O altă variantă la îndemână și extrem de gustoasă a biscuiților de post este rețeta cu scorțișoară. Acest ingredient va face diferența si le va oferi biscuiților o aroma aparte.
Rețete delicioase de biscuiți de post
1/2 cană făină integrală
1,5 căni făină pentru patiserie
2 linguriţe ghimbir ras 2 linguriţe scorţişoară
2 linguriţe cuişoare
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă praf de copt
75 g margarină
1/2 cană zahăr brun
o banană pasată zahăr şi ornamente colorate comestibile
Dă prin sită ingredientele uscate şi amestecă-le într-un bol. Margarina se freacă cu zahărul până când devine cremoasă. Se adaugă banana pasată, iar amestecul rezultat se bate cu mixerul pe treapta intermediară timp de 3 minute. Treptat, se înglobează ingredientele uscate în crema de margarină. Când ai obţinut un aluat neted şi omogen, dă-l la frigider timp de 2 ore.
Încinge cuptorul şi întinde foaia de aluat cât se poate de subţire. Folosind formele pentru biscuiţi, taie aluatul şi pune biscuiţii în tavă, pe o foaie de hârtie de copt.
Presară zahăr şi ornamente colorate pe suprafaţa biscuiţilor şi coace-i timp de 10 minute la foc tare. După ce s-au răcit, poţi să îi acoperi pe unii cu glazură simplă.
Pentru cei care vor să înlocuiască zahărul cu o variant mai sănătoasă, există și rețeta de biscuiți de post cu miere. Mierea este un ingredient bogat în vitamine ce le va oferi biscuiților un gust special. Iată cum se prepare aceștia!
200g făină albă
100g făină integrală
½ pliculeț praf de copt
miezul de la ½ păstaie de vanilie sau esență de vanilie
180g miere
100ml ulei de floarea soarelui
gem de caise/prune pentru lipit
zahăr pudră
Cerneți într-un bol cele două tipuri de făină și praful de copt. Faceți o gaură în mijloc și turnați mierea, uleiul și vanilia. Amestecați cu mixerul sau cu mâna până iese un aluat omogen, bine legat.
Strângeți aluatul și înveliți-l în folie de plastic. Apoi, îl puneti la frigider pentru o oră. După, întindeti aluatul pe masa de lucru tapetată cu făină și decupați biscuiții pe care îi puneți pe o tavă cu hârtie de copt. Biscuiții cu miere se coc în cuptorul încins la 180°C, timp de 10-12 minute. Lăsați biscuiții să se răcească foarte bine, înainte de a-i lipi doi câte doi și a-i pudra cu zahăr.