kanald.ro
Stiri
Uite cum sa faci cel mai bun pandispan de lamaie si menta, cu frisca si capsuni - Desertul ideal pentru o zi calduroasa, fara prea multe calorii
Pandişpanul de lămâie, aromat şi răcoros, îmbină savoarea unei prăjituri pufoase cu gustul căpşunilor, pentru un desert de sezon, fără calorii în exces.
50 g zahăr
un pumn de frunze de mentă proaspătă
250 g unt moale
350 g zahăr pudră
3 ouă
200 g făină
300 g frişcă
coaja rasă de la o lămâie
2 linguri de suc de lămâie
240 g căpşune proaspete, tăiate felii
300 g frişcă pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecaţi 50 de grame de zahăr cu frunzele de mentă într-un blender. Bateţi untul la mixer, la viteză medie, până devine cremos (aproximativ 2 minute); adăugaţi treptat amestecul de mentă (păstraţi o lingură pentru ornat) şi 300 de grame de zahăr pudră, apoi mixaţi între 5 şi 7 minute. Adăugaţi ouăle, unul câte unul, mixând până se încorporează foarte bine. Adăugaţi făina alternativ cu frişca – 100 de grame de făină, 150 de grame de frişcă – şi reluaţi procesul, terminând cu făina. Mixaţi ingredientele la viteză redusă, apoi adăugaţi coaja şi sucul de lămâie. Turnaţi compoziţia de pandişpan într-o formă unsă cu unt şi pudrată bine cu făină.
Coaceţi pandişpanul la 230 de grade, timp de o oră, apoi scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească timp de 10 minute. Scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o la răcit pe un grătar.
Mixaţi la viteză medie 300 de grame de frişcă cu 50 de grame de zahăr pudră şi o lingură de cremă de mentă, până ce compoziţia se întăreşte. Serviţi pandişpanul cu frişcă şi căpşuni.