
kanald.ro
Stiri
Cum se fac cele mai pufoase găluște. Secretul supei cu găluște pregătite ca la mama acasă.
Rețeta de supă de găluște gustoasă ca la mama acasa. Cum faci cele mai pufoase găluște.
Am tot încercat să pregătesc supă de găluște dar am dat greș de vreo câteva ori înainte să descopăr într-un final secretul unor găluște pufoase.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 500 g tacâmuri de pasăre
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină mică de țelină
- un morcov
- o ceapă
- frunze de dafin
- pătrunjel (o legătură)
- sare și piper (după gust)
Pentru găluște:
- 2 ouă
- 7 linguri griș
- o lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
- Se fierb tacâmurile aproximativ 10 minute, până când se ridică spuma în oală. Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate bucăți mari, dafinul și codițele de pătrunjel. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt pătrunse.
- În acest timp, se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă.
- Se acoperă oala și se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se oprește focul. Înainte de servire, se toacă pătrunjel proaspăt.
Citeste si: Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, din Ardeal
Citeste si: Varză murată. Cum se prepară salata de varză cu ulei. Secretul pentru a rămâne tare
Citeste si: Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii. Cum se pregătește ciorba care are gust ca în copilărie
- Ouăle folosite pentru a face găluștele trebuie să fie proaspete!
- Pentru găluște nu e nevoie să folosești praf de copt sau bicarbonat!
- Prea mult griș le transformă în pietre, prea puțin griș le va face să se dezintegreze în oală, când le pui la fiert.
Citeste si: Pârjoale moldoveneşti, reţeta savuroasă din bunici
Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute
Citeste si: Ardei umpluți. Rețeta rapidă și savuroasă
Pentru ca supa sa fie gustoasă, dar limpede, trebuie să ții cont de anumite sfaturi:
Lasa sa clocoteasca oasele in apa, arunca apa, spala carnea si oala si pune iar la fiert. Spuma este formata din sangele care iese din carne si aceasta este cea care tulbura supa. Daca se arunca prima apa, nu se pierde nimic din gust sau din substantele nutritive, iar zeama va fi nu doar foarte gustoasa, ci si limpede și apetisanta.
Fierband supa la foc mic, aceasta va fi mult mai limpede decat daca am fierbe-o in clocote.
Daca supa este totusi opaca, se poate limpezi cu 2 albusuri de ou batute spuma cu 1 praf de sare. Se toarna supa fierbinte peste albusuri, se amesteca cu telul in forma de para, se pune pe foc si se infierbanta bine. Albusurile se vor ridica la suprafata antrenand impuritatile din supa. Se strecoara supa prin sita. O alta solutie de limpezire ar fi cu carne macra de vita, tocata si amestecata cu albus crud. Se procedeaza ca la varianta anterior descrisa.
Citeste si: Ciorba de vacuta ca la mama acasa! Reteta originala
Supa de pui cu găluște este preparatul perfect în perioada gripei și a virozelor. Supa de pui cu găluște pregătită ca la mama acasă este "medicamentul" perfect atunci când ești răcit și nu ai poftă de mâncare, dar trebuie să te hrănești și să te hidratezi pentru a te pune din nou pe picioare.