
kanald.ro
Vedete
Câți bani au încasat Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu de la Chefi la cuțite de la Antena 1?
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu de la Chefi la cuțite au salarii pe măsura audiențelor record pe care le obține emisiunea culinară de 9 sezoane încoace.
Pentru aproximativ trei luni de filmări pentru un sezon Chefi la cuțite, fiecare dintre jurați câștigă mii de euro. Totuși, se pare unul dintre cei trei chefi câștigă mai mult decât ceilalți doi, declarau surse pentru Impact.ro.
Explicația ar fi că, Sorin Bontea este cel mai vizibil dintre ei și se poziționează printre primii cinci cei mai buni bucătari din România. Astfel, onorariul acestuia, pentru un sezon Chefi la cuțite se ridică la 10.000 de euro.
„Sorin câștigă 10.000 euro pe sezon. Vorbim de aproape 3 luni de filmări, în care se stă în platou și câte 12 ore pe zi. Este și cel mai bine plătit chef dintre cei trei, însă are și cea mai vastă experientă în bucatărie, numărându-se în topul celor mai buni 5 bucătari din România”, notează sursa citată.
Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns pe culmile celebrității, însă a recunoscut că a fost nevoie să muncească enorm pentru succesul din prezent. „Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”, povestea juratul de la Chefi la cuțite.
Citeste si: Chefi la cuţite 2021. Câte probe a câştigat fiecare dintre cei trei chefi în sezonul 9
Cătălin Scărlătescu a lucrat pe vapoare şi prin bucătariile Europei. „Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”, a mărturisit bucătarul.
Întors în România, acesta s-a angajat ca ajutor de bucătar la „Angel’s”, un restaurant din Bucureşti. În numai două luni a ajuns bucătar-şef. A pornit cu o leafă de 200 de dolari. Acum are 1.600. „Şi sunt în creştere….”, dezvăluia juratul.
Cel mai tânăr dintre jurații de la „Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu, mărturisea într-un interviu pentru Life.ro că meseria de bucătar chef poate asigura un trai mai mult decât decent de viață. „Meseria de chef poate fi bănoasă. Condiţiile ca un chef să ajungă să încaseze sume cu trei zerouri, în valută, sunt totuşi foarte stricte. Dacă îţi faci meseria cu responsabilitate, dacă eşti creativ, dacă aduci încasări firmei cu care colaborezi, poţi ajunge şi la un astfel de salariu”, spunea juratul.
Citeste si: Când are loc finala Chefi la Cuțite 2021 și cine are cele mai multe șanse să câștige premiul sezonului 9
Sorin Bontea a câștigat de două ori mai multe sezoane decât colegii săi de platou, chefii Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. După 8 sezoane Chefi la cuțite, patru concurenți din echipa lui Sorin Bontea au reușit să câștige titlul de cel mai bun bucătar și premiul în valoare de 30.000 de euro. Jurații Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au doar câte două victorii în palmares.
Sezonul 1 – Cristi Șerb din echipa lui chef Sorin Bontea
Sezonul 2 – Cristian Voicu din echipa lui chef Florin Dumitrescu
Sezonul 3 – Gianny Bănuță din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Sezonul 4 – Andrei Cristian Olteanu din echipa lui chef Sorin Bontea
Sezonul 5 – Bogdan Vandici din echipa lui chef Florin Dumitrescu
Sezonul 6 – Mihai Munteanu din echipa lui chef Sorin Bontea
Sezonul 7 – Alex Comerzan din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu
Sezonul 8 – Ionuț Belei din echipa lui chef Sorin Bontea