kanald.ro
Secretul pe care mulți nu îl știu. Cum gătești corect carnea de vită
Secretul pe care mulți nu îl știu. Cum gătești corect carnea de vită
Diverse
Cum să gătești corect carnea de vită? Iată secretul pe care nu mulți îl știu!
Cum să gătești ca la carte carnea de vită pentru un rezultat excelent? Vezi secretul pe care nu mulți bucătari îl cunosc!
Alegerea cărnii de vită poate fi, cu adevărat o provocare pentru mulți, întrucât, la ora actuală, există o varietate mare de opțiuni. Cele mai calitative, premium feluri de carne de vită sunt antricotul, mușchiulețul (New York), mușchiul file, T-bone și Porterhouse.
Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro
Pentru a avea un rezultat demn de lăudat, trebuie să știi cu exactitate cum să gătești carnea de vită. Iată câteva moduri prin care preparatul tău să fure toate privirile!
Cu ajutorul grătarului poți folosi diferite tipuri de foc pentru a găti carnea de vită, de la mare la mic, potrivit pentru o varietate de alimente, cum ar fi fripturi și burgeri.
Gătitul pe cărbuni poate oferi căldură intensă pentru o perioadă scurtă, astfel că și începătorii pot găti astfel de preparate.
Grătarele pe gaz fac acest proces mai ușor, deoarece pot asigura o prăjire mai controlată a fripturilor.
Citește și: Rețetă Latte cu dovleac. Vezi cum se prepară cea mai gustoasă băutură a toamnei
Secretul pe care mulți nu îl știu. Cum gătești corect carnea de vită
Braising-ul este o tehnică de gătit la căldură umedă, caracterizată de temperaturi mai scăzute și timpi de gătire mai lungi.
Această metodă este ideală pentru a frăgezi bucățile mai dure de carne de vită, cum ar fi mușchiul, pieptul sau coastele scurte.Procesul de braising începe prin condimentarea cărnii, apoi se rumenește într-o tigaie încinsă înainte de a o transfera într-o oală acoperită, adăugând o cantitate mică de lichid, precum supă, și arome, cum ar fi ceapa și morcovii.
De obicei, se adaugă și un ingredient acid, cum ar fi roșiile sau vinul, pentru a completa gustul preparatului.
Tocănița, asemenea înăbușirii, utilizează o gătire lentă și umedă, dar spre deosebire de înăbușire, în tocăniță carnea este tăiată în cuburi sau bucăți mai mici, cum se face în tocănița de vită sau chili.
Carnea de vită de la supermarket pentru tocăniță este de obicei alcătuită din pulpă, dar poți achiziționa și o bucată întreagă de carne de vită și o tăie în cubulețe.
Stir-frying-ul implică gătirea fâșiilor subțiri de carne într-o tigaie fierbinte sau wok, folosind o cantitate mică de ulei. Ceea ce este interesant la această tehnică este că toate ingredientele, inclusiv legumele precum ceapa și ardeiul gras, sunt gătite împreună în aceeași tigaie.
Friptura de vită este o alegere excelentă pentru stir-frying deoarece nu este suficient de fragedă pentru a fi o friptură, dar tăierea ei subțire ajută la ruperea țesutului conjunctiv, ceea ce împiedică bucata de carne să aibă o textură cauciucată și îi conferă un gust excelent.
Secretul pe care mulți nu îl știu. Cum gătești corect carnea de vită
Există câteva trucuri cheie pentru a pregăti carnea de vită în diverse moduri și a obține întotdeauna o carne delicioasă și fragedă care poate impresiona chiar și cei mai pretențioși invitați:
Surse: libertatea.ro, philips.ro, reteteleluiradu.ro