kanald.ro
Stiri
Retete de post: Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac, o reteta de post delicioasa.
Acest preparat este ideal pentru zilele de post sau daca vrei sa pregatesti ceva vegetarian.
Cum se pregatesc ciupercile umplute cu spanac
Ingrediente pentru 8 portii:
250 grame spanac congelat, maruntit
sare
8 ciuperci mari
o lingura ulei de masline extravirgin
doi catei de usturoi (optional)
Mod de preparare:
Intr-o cratita mijlocie, puneti la fiert o cana de apa. Cand incepe sa fiarba, adaugati spanacul si sarea, acoperiti si lasati pe foc conform instructiunilor de pe pachet.
Spalati bine ciupercile, taiati coditele si tocati-le, indepartand capetele.
Intr-o tigaie mare, caliti cozile tocate de ciuperci si adaugati si usturoiul maruntit. Scoateti-le din tigaie si puneti palariile ciupercilor, caliti-le timp de 4-5 minute. Asezati-le apoi pe un platou rezistent la temperaturi inalte.
Scurgeti spanacul, amestecati-l cu cozile de ciuperci calite.
Ciupercile se umplu cu acest amestec.
Ciupercile umplute cu spanac se pot consuma imediat sau le puteti tine la cuptor, la foc mic, pana la servire.
Ciupercile umplute cu spanac pot fi bagate si la cuptor. Asezati palariile ciupercilor intr-o tava, umpleti-le cu amestecul de ciuperci si spanac si bagati la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute.