WowNews logo WOWnews
Stories

Stiri

Retete de post: Ciorba de varza

Ciorba de varza este traditionala din Ardeal si este un deliciu, mai ales in perioada postului.

Ciorba de varza de post se pregateste usor, este rustica si delicioasa. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara.

1,5 kilograme varza
3 morcovi
o radacina de telina
2 cepe
250 de grame de rosii in bulion
2 linguri de faina
1 lingurita de boia dulce
cimbru proaspat
o jumatate de legatura de patrunjel
2 foi de dafin
2 linguri de ulei

Varza se taie fideluta, ca pentru salata. Morcovii si telina se taie cubulete, o ceapa se toaca marunt.

Se pun la fiert varza, telina, morcovii si o ceapa intreaga, curatata de coaja. Optional puteti adauga si ardei gras. Se pun si dafinul si cimbrul proaspat.

Intr-o tigaie se caleste la foc mic ceapa tocata peste care se pune si un praf de sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se adauga faina si boiaua si se amesteca energic.

In tigaia cu rantasul se pun si rosiile in bulion. Se adauga treptat cate un polonic cu zeama fierbinte din oala cu ciorba, pana cand se obtine un sos rosu, consistent. Se scoate ceapa intreaga din oala si se adauga treptat rantasul, amestecand bine cu o lingura de lemn.

Se fierbe ciorba de varza inca 10 minute, se potriveste gustul cu sare si piper si verdeata.