kanald.ro
Diverse
Rețeta specială de burgeri concepută de Chef Cătălin Scărlătescu. Niciodată nu vei mai dori să încerci altceva
Rețeta specială de burgeri concepută de Chef Cătălin Scărlătescu. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Rețeta specială de burgeri concepută de Chef Cătălin Scărlătescu. Vezi aici care sunt ingedientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi pentru a pregăti cel mai gustos burger.
Rețeta specială de burgeri concepută de Chef Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, datorită rețetelor sale clasice și nu numai, atât din bucătăria tradițională cât și din afară.
Una dintre cele mai vestite rețete ale sale este cea de burger, cu ingrediente atent selectate, care promite un gust desăvârșit. Iată care este rețeta concepută de Chef Cătălin Scărlătescu.
Pentru un burger de excepție, Scărlătescu are grijă de fiecare dată să aleagă cele mai bune ingrediente. În plus, acesta susține că textura chiftelei din carne este foarte importantă pentru preparatul său.
„Prima dată este importantă sursa de carne, după care trebuie să știi să dozezi grăsimea din interior. Aici mulți greșesc. Dacă bagi doar carne, ai o chiftea foarte uscată, trebuie să știi ce grăsime să bagi.
Nu sunt nebunul care bagă 100 de condimente, eu mor când îi văd pe alții că pun și de aia, și de aia, trebuie cât mai simplă, sare și piper. Apoi, e important să știi cum să alegi sosurile, un barbeque bun, o maioneză bună, după care ai roșia, foarte clasic, foaia de salată, castravetele murat.
Dulceața de ceapă trebuie să știi să o faci. Dacă nu ai scăpat puțin lichior de cireșe, degeaba. Pe urmă, e foarte simplu. Eu le dau drumul la grătar și nu au cum să greșească. O să-mi iasă toți la fel, cu același gust.”, a spus Cătălin Scărlătescu, în cadrul unui podcast cu Mihai Morar.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro
Rețeta specială de burgeri concepută de Chef Cătălin Scărlătescu. Niciodată nu vei mai dori să încerci altceva
Ingrediente burger Cătălin Scărlătescu
- carne tocată, de preferat amestec vită + porc,
- brânză cheddar,
- sare și piper,
- sos barbeque,
- muștar,
- maioneză,
- roșii, nelipsite dintr-un burger,
- salată verde,
- castraveți murați,
- chifle cu semințe.
Mod de pregătire burger Cătălin Scărlătescu
- Carnea proaspătă se dă prin mașina de tocat. Este indicat ca textura ei să nu fie foarte fină, dar nici prea mare.
- Carnea se asezonează cu sare și piper, apoi se folosește presa pentru a obține chiftelele de burger.
- Pe plita încinsă, se prepară carnea. Se lasă pe o parte, până își schimbă culoarea până la jumătate, apoi se întoarce.
- Când chiftelele sunt aproape gata, se așează deasupra lor feliile de brânză cheddar.
- Între timp, chiflele cu semințe se taie pe jumătate și se pun pe plită, pentru puțin timp.
- Secretul unui burger delicios este sosul. Astfel, pe o parte de chiflă se adaugă sos barbeque sau ketchup, iar pe cealaltă maioneză sau muștar.
- Carnea se așează pe o parte a chiflei, apoi se adaugă o frunză de salată proaspătă, felii de roșii și castraveți murați.
- La final, se așează deasupra cea de-a doua parte a chiflei.
- Opțional, se poate adăuga ceapă roșie, bacon, ardei iute.
- Burgerul se poate servi împreună cu o porție de cartofi prăjiți.