
kanald.ro
Vedete
Reţetă Prăjitura lui Mamaie, preparată de Narcisa Birjaru la Chefi la cuţite 2021! Vezi de ce ingrediente ai nevoie şi cum se prepară.
Reţetă Prăjitura lui Mamaie, preparată de Narcisa Birjaru la Chefi la cuţite 2021! Vezi cum se face desertul apreciat de cei trei chefi: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu.
Narcisa Birjaru i-a cucerit pe cei trei chefi, după ce într-unul dintre duelurile de la Chefi la cuţite 2021 a pregătit o prăjitură după reţeta bunicii ei. „Reţeta de prăjitură a lu’ mamaie” i-a adus concurentei 15 puncte oferite cu generozitate de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.
Citeste si: Semifinaliștii Chefi la cuțite 2021. Cine sunt concurenții din semifinala sezonului 9
Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă câteva linguri de zahăr, şi se continuă cu bătutul până când se obţine o cremă omogenă, precum bezeaua.
Citeste si: Semifinala Chefi la cuțite 2021. Cine sunt primii concurenți care se califică în semifinala sezonului 9
Mai apoi, se mixează gălbenuşurile separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. În această compoziţie se poate adăuga coajă de lămâie rasă, pentru un extra gust. Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul, se amestecă bine, apoi se toarnă albușurile spumă și se amestecă ușor, ca la crema pentru tiramisu, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia.
Se pune o foaie de copt în tavă şi se adaugă patru foi de plăcintă, unse cu unt peste care se toarnă câteva linguri de compoziţie, care se întind cu ajutorul unei spatule de silicon.
Deasupra se pot presăra fructe confiate sau stafide. Se adaugă apoi alte câteva foi de plăcintă și se repetă indicațiile de mai sus, până la obținerea dimensiunii dorite. Rețeta Narcisei Birjaru pentru „prăjitura lui mamaie” se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul preîncălzit.
Când plăcinta cu iaurt a crescut, se scoate din cuptor şi se lasă să se „odihnească”, apoi se presară zahăr pudră deasupra, potrivit a1.ro.
În vârstă de 24 de ani, Narcisa Birjaru este de meserie bucătar și lucrează la un stand up comedy. Ea a povestit în audițiile Chefi la cuțite 2021 că multă lume nu a crezut în talentul său, dar a muncit să dovedească contrariul.
Tânăra este căsătorită de 9 ani și a făcut sacrificii mari pentru a deveni bucătar. De altfel, prin participarea sa la show-ul culinar, ea vrea să arate că se pricepe cu adevărat la gătit. „Să fiu aici e cel mai frumos moment din viața, am emoții. Întâlnirea cu chefii e cea mai mare emoție a mea. Sunt superbi”, spunea concurenta în audiţii.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
În cea de-a doua etapă a concursului, Narcisa Birjaru a dovedit că are stăpânire de sine și mult talent în bucătărie. După ce a trecut prin probe de foc în bootcamp, concurenta l-a convins pe chef Cătălin Scărlătescu că merită să ajungă în echipe. Juratul i-a oferit tunica violet și oportunitatea de a se lupta pentru Marele Premiu în valoare de 30 de mii de euro.
Duminică, 13 iunie, concurenții au avea parte de ultimul battle, iar semifinala Chefi la cuțite 2021 va avea loc luni, 14 iunie. Doar trei participanți la show-ul culinar vor ajunge în Marea Finală pentru a se lupta pentru premiul de 30.000 de euro.
Stația a anunțat că marea finală a sezonului 9 va fi împărțită în două ediții, mai exact marți și miercuri, pe 15 și 16 iunie, de la ora 20:30.