WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului
Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului

Diverse

Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului

Rețetă negresă de post. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea negresei de post!

Postul Crăciunului poate fi dificil pentru pasionații de dulciuri, însă  nu mulți știu că există totuși variante de post ale deserturilor preferate. Unul dintre cele mai delicioase deserturi de post este negresa. Iată rețeta pentru cea mai bună negresă de post! Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea negresei de post.

Rețetă negresă de post

Ingrediente negresă de post

  • 280 g făină;
  •  240 ml apă;
  •  250-280 g zahăr;
  •  100 g cacao pudră;
  •  80-100 ml ulei;
  •  1 linguriță de sare;
  •  2 fiole esență de vanilie;
  •  1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
  • zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare negresă de post

Prima dată, adaugă făina într-un bol mare, peste care pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Mai apoi, amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.

Citeste si: Cristian Botgros, primele declarații despre fiica lui Igor Cuciuc, care a murit în fața lui: „Recent la balul ăsta, am fost și am dansat împreună.” - kfetele.ro

După ce ai amestecat toate ingredientele uscate, toarnă peste compoziția obținută apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.

Citește și: Rețetă plăcintă de dovleac. Cum să prepari cea mai bună plăcintă de dovleac. Este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă

Pune aluatul de negresă obținut într-o tavă și uniformizează totul cu ajutorul unei spatule. După ce ai așezat aluatul în tavă, pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. Pentru o negresă de post și mai delicioasă, poți prepara o glazură de ciocolată de post pe care să o adaugi peste aceasta.

Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului

Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului

[Sursa foto: PixaBay]

Rețeta de glazură pentru negresa de post

Ingrediente glazură pentru negresă de post

  • 6 linguri zahar pudră
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri și jumătate de apă clocotită

Mod de preparare glazură pentru negresa de post

Pentru glazură, amestecă zahărul și cele două linguri de cacao. Mai apoi, adaugă peste ingredientele uscate cele două linguri de ulei și amestecă totul până obții o compoziție omogenă. La final, adaugă treptat apa clocotită și amestecă până se formează glazura.

Citește și: Postul Crăciunului 2022. Cu ce preparate poți înlocui carnea în cele 40 de zile de post

Toarnă glazura peste negresa de post și așteaptă să se răcească pentru a se întări. După ce s-a răcit negresa de post, este gata pentru a fi servită!

Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului

Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului

[Sursa foto: PixaBay]