WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
Reteta delicioasa: pere umplute, cu sos de branza, vanilie si dulceata de visine!

Stiri

Reteta delicioasa: pere umplute, cu sos de branza, vanilie si dulceata de visine!

Iata o reteta foarte interesanta pe care ne-o propune Andreea Raicu.

Este un preparat numai bun, de toamna, simplu de pregatit dar cu aspect si gust exotic.


Ai nevoie de sase pere potrivite, dintr-un soi dulce si zemos, carora le tai cate un capacel la baza si le scobesti, scotandu-le cotorul.

"Topesti un sfert de pachet de unt si ungi bine fiecare para( pe dinauntru si pe dinafara) si apoi restul de unt il torni într-un vas de yena.

Umplutura:

Se bate bine un ou întreg cu 5 linguri de zahar si cu esenta de vanilie pana se face o crema consistenta si albicioasa.

Apoi se amesteca cu un pachet de branza de vaci fina.

Se umple fiecare para cu compozitia de mai sus si apoi se aseaza în forma de yena  cu unt topit. Se toarna un pic de miere pe varful fiecarei pere, se acopera cu capac tot de yena si se da la cuptor aproximativ jumatate de ora. Apoi se ridica capacul, se stropesc perele cu untul din forma si se lasa  fara capac înca un sfert de ora.


Sosul:

Peste crema de branza ramasa se mai adauga un ou si un galbenus batute bine, o jumatate de ceasca de lapte si înca un pic de esenta de vanilie. Se pune compozitia într-un ibric si se fierbe pe abur pana ajunge la consistenta unei smantani groase.

Perele se servesc cu sosul  de branza si  putina dulceata de visine".