WowNews logo WOWnews
Stories
Carne de porc la cuptor
Carne de porc la cuptor

Diverse

Rețetă de sos delicios pentru carne de porc la cuptor. Ce să adaugi pentru o friptură aromată

Cum pregătești un sos delicios pentru carnea de porc la cuptor?

Rețetă rapidă de sos delicios pentru carnea de porc la cuptor. Iată două idei de preparate cu carne de porc pentru masa de sărbători! Îți vei impresiona invitații.

Cum prepari sosul pentru carnea de porc la cuptor

Dacă ești pasionat de gătit și friptura este printre preparatele tale preferate, atunci sosurile pentru friptură ar trebui să fie pe lista ta de rețete pentru a aduce diversitate în gusturi și arome în bucătărie. Un sos pentru friptură bine pregătit poate transforma orice fel de carne într-o adevărată delicatesă culinară.

Citeste si: Postările emoționante pe care Igor Cuciuc le-a făcut în cursul zilei de ieri! Ce a uimit cu adevărat la un comentariu lăsat de mama Andreei Cuciuc, Diana? "Dumnezeu e mare!" - kfetele.ro

Sosul pentru friptură cu roșii este perfect pentru orice tip de carne. Dacă folosești roșii proaspete, nu din conserve, secretul unui sos reușit constă în curățarea roșiilor de coajă sau în darea lor prin răzătoare.

Ingrediente

  • 300 g de roșii proaspete bine coapte, din gama Proaspete de la noi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • sare și piper proaspăt măcinat;
  • oregano uscat;
  • busuioc proaspăt;

Mod de preparare

Începe prin a căli cățeii de usturoi într-o cratiță, în ulei timp de câteva minute, adăugând apoi oregano. După aceasta, adaugă roșiile tocate și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând din când în când.

Completează cu zahăr, sare și piper măcinat după gust. La final, adaugă busuiocul rupt în bucăți mici. Sosul de roșii pentru friptură este gata! Poftă bună!

Citește și: Cea mai simplă rețetă de pască. O poate face și un copil de clasa a II-a

Carne de porc la cuptor

Carne de porc la cuptor

[Sursa foto: Shutterstock ]

Rețetă de friptură de porc la cuptor cu sos alb

Ingrediente

  • 800 – 1000 de grame de pulpă de porc
  • 4 morcovi potriviți
  • sare
  • cimbru
  • piper boabe şi piper măcinat
  • Ingrediente pentru sosul alb
  • 100 de grame de unt
  • 100 de ml de smântână
  • 2 cepe
  • 2-3 lingurițe de făină
  • 50 de ml de apă
  • 100 de ml de vin alb dulce de calitate

Mod de preparare

Pentru început pune carnea de porc într-o oală mai mare și acoperă-o cu apă. Condimentează cu sare, piper boabe, piper măcinat și cimbru, apoi lasă să fiarbă la foc potrivit până când carnea este bine fiartă. Între timp, taie morcovii în rondele și adaugă-i peste carne pentru a fierbe împreună.

Când carnea și morcovii sunt gata, scoate-i din oală și așază-i într-o tavă de teflon. Stropește-i cu zeama în care au fiert și adaugă 50 ml din cantitatea de vin alb. Dă-le la cuptor pentru câteva minute pentru a căpăta un gust aromat, în timp ce pregătești sosul alb.

Toacă ceapa mărunt și călește-o în puțin unt. Stinge ceapa cu restul de vin alb și condimentează cu sare, piper măcinat și cimbru, lăsând să fiarbă pentru 2-3 minute. Adaugă făina treptat, amestecând continuu, apoi incorporează smântâna până obții un sos cremos și omogen.

Când sosul este gata, scoate carnea frumos rumenită din cuptor, taie-o în bucăți mai mici și așază-o într-un vas de servire alături de morcovii rondele. Toarnă sosul alb peste carne și morcovi. Poftă bună!

Citește și: Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut? Sfaturi de la gospodine pentru un preparat reușit

Carne de porc la cuptor

Carne de porc la cuptor

[Sursa foto: Shutterstock ]

Citeste si: Zeci de urmăritori au felicitat-o pe Carmen de la Sălciua, după ce a apărut într-o rochie în care se observa burtica artistei. Aceasta a făcut un anunț important: “Sper ca am lămurit situația.” - kfet

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro

Citeste si: UNDE ar fi trebuit să fie Andreea Cuciuc în noaptea fatidică de 15 noiembrie? Igor Cuciuc, bântuit tot restul vieții de decizia fiicei lui: „Nu poți să-i interzici unui copil să...” - radioimpuls.ro

Rețetă de friptură de porc la cuptor cu sos de vin

Ingrediente

  • 2 cotlete de porc cu os (sau fără, după preferințe)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml de vin alb sec
  • 1 linguriță rasă de amidon (sau o lingura rasă de făină)
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Asezonați sare și piper pe ambele părți ale cotletelor de porc, apoi dați-le prin făină. Dacă preferați să nu le prăjiți tapetate cu făină, puteți sări acest pas și să le condimentați doar cu sare și piper. Încingeți uleiul într-o tigaie mai mare și prăjiți cotletele pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Adăugați vinul la temperatura camerei, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, în funcție de grosimea cotletelor, sau până când carnea este fragedă și se înțeapă ușor cu furculița.

Dacă sosul de vin scade prea mult, puteți adăuga o ceașcă de apă caldă. Când cotletele sunt aproape gata, amestecați amidonul cu puțină apă și turnați-l în cratiță. Omogenizați bine sosul, lăsați să mai dea în două-trei clocote și ajustați gustul cu sare și piper dacă este necesar. Apoi, stingeți focul.

Dacă utilizați făină, procedați în același fel, dar trebuie să fierbeți sosul cel puțin 5 minute, deoarece făina nu se îngroașă instantaneu ca amidonul. Dacă sosul este prea dens, subțiați-l cu puțină apă caldă. La final, presărați pătrunjel tocat proaspăt peste cotlete. Poftă bună!

Surse: profi.ro, clickpoftabuna.ro, retetefeldefel.ro