WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun
Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Diverse

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Cea mai simplă rețetă de eclere clasice. Află care sunt secretele pentru un desert delicios de Crăciun.

Am pregătit o rețetă de eclere clasice pe care nu trebuie sa le omiți pentru masa de Crăciun. Vezi care sunt secretele pentru un desert cremos și delicios pentru masa de Crăciun.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, toată lumea se gândește la ce meniu va alege pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Chiar dacă preparatele tradiționale sunt nelipsite în această perioadă, toată lumea știe că desertul va fi întotdeauna vedeta unei mese reușite de Crăciun.

Citeste si: David Pușcaș nu își mai încape în piele de fericire. Tânărul urmează să meargă la un interviu pentru jobul mult visat: „Sunt singur la date, am ieșit să mă iubesc.” - kfetele.ro

Iată cea mai simplă rețetă de eclere clasice pentru masa de Crăciun, care va impresiona musafirii.

Rețetă de eclere clasice. Ingrediente

Pentru coji avem nevoie de:

  • 250 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 5 ouă

Pentru umplutura cremoasă:

  • 12 gălbenușuri
  • 200 de grame zahăr
  • 1 litru de lapte
  • 80 de grame amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 de grame smântână pentru frișcă (se bate și se încorporează cu cremă de vanilie rece)
  • 50 de grame zahăr.

Citește și: 5 rețete de aperitive pentru Crăciun. Cu ce mâncăruri îți poți impresiona musafirii la masa de pe 25 decembrie

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru glazură avem nevoie de:

  • 200 de grame de ciocolată
  • 100 de grame de frișcă lichidă
  • opțional fructe, precum căpșuni, afine, zmeură pentru ornat eclerele.

Rețetă de eclere clasice. Mod de preparare

Pentru prepararea cojilor de eclere, punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță pe foc și lăsăm până începe să fiarbă.

Apoi oprim focul, adăugăm toată făina și amestecăm bine, până obținem un aluat omogen, care se desprinde de pe marginile vasului. Lăsăm compoziția la răcit.

Când aluatul s-a răcit, adaugăm ouăle pe rând și amestecăm bine. Punem aluatul într-un poș. Formăm eclere de aproximativ 12 centimetri lungime, pe care le vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la coacere.

Citește și: Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Introducem în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 40 de minute.

După ce au trecut cele 40 de minute, oprim cuptorul și le mai lăsăm în cuptor timp de 10 minute, apoi deschidem ușa cuptorului și le mai lăsăm în cuptor încă 10 minute, înainte de a le scoate.

Lăsăm să se răcească, după care tăiem eclerele în două și le umplem cu crema de vanilie.

Pentru crema de vanilie diluăm amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Punem restul de lapte la fiert și adăugăm esența de vanilie.

Între timp amestecăm gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm bine.

Citeste si: Elena Merișoreanu a reacționat dur, după înmormântarea lui Horia Moculescu. Artista nu a mai tăcut și a spus ce a observat: “I-a ridicat pe mulți.” - kfetele.ro

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Dorobanțu, prins într-o situație neașteptată din cauza lui Ahmed și Daniel, punându-l într-o postură stânjenitoare. CE I S-A ÎNTÂMPLAT l-a luat complet prin surprindere pe concurentul din Casa Iubirii

Luăm laptele de pe foc, lăsăm să se răcească puțin și turnăm laptele călduț peste gălbenușuri, în fir subțire, amestecând neîncetat. Punem compoziția obținută înapoi pe foc, lăsăm la foc mediu și amestecăm neîncetat, până se îngroașă crema.

Când crema este gata, o punem într-un bol, acoperim cu folie de plastic și o lăsăm să se răcească. Între timp batem smântâna pentru frișcă, zahărul și esența de vanilie.

Citește și: Rețetă simplă de clătite. Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a pregăti aluatul celor mai pufoase clătite

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

[Sursa foto: PixaBay]

Când crema de vanilie este rece, punem frișca bătuta peste ea și amestecăm până se omogenizează bine.

Pentru glazură, amestecăm bine ciocolata cu frișca lichidă foarte caldă, până se topește ciocolata și obținem o glazură uniformă. Glazurăm eclerele și apoi le putem așeza pe masa de Crăciun.

Sursa: anytacooking.ro