WowNews logo WOWnews
Stories
cozonac cu ciocolata reteta, cozonac de paste
Cozonac cu ciocolată, de Paște 

Diverse

Rețetă de cozonac cu ciocolată. Ce să adaugi ca să iasă foarte pufos

Iată cea mai bună rețetă de cozonac cu ciocolată. Vezi mai jos ce să adaugi ca să iasă foarte pufos!

Cozonacul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale la noi în țară. Acesta este nelipsit de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare și cum mai sunt câteva zile până la Paște, majoritatea gospodinelor au început să caute cele mai bune rețete pentru cel mai gustos cozonac.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

Dacă și tu te numeri printre acestea, nu trebuie să îți mai faci griji, căci noi îți venim în ajutor. Mai jos vei găsi una dintre cele mai bune rețete de cozonac cu cremă de ciocolată. Află ce ingredient trebuie să adaugi ca să iasă pufos și foarte gustos.

Ingredientul secret pentru un cozonac cu ciocolată pufos

Mesele festive de sărbătoare sunt incomplete fără cozonac, astfel că majoritatea gospodinelor caută în această perioadă cele mai bune rețete pentru pregătirea desertului tradițional. Ei bine, dacă și tu ești în aceeași situație și nu știi exact cum să pregătești cei mai pufoși și gustoși cozonaci, noi îți venim în ajutor. Înainte de toate, trebuie să știi care este ingredientul secret pentru un cozonac cu ciocolată pufos.

Citește și: Cât timp se fierb sarmalele la cuptor în oală de lut? Sfaturi de la gospodine pentru un preparat reușit

cozonac cu ciocolata

Cozonac cu ciocolată 

[Sursa foto: Unsplash]

Totuși, până la aflarea ingredientului secret este nevoie să afli câteva sfaturi și recomandări pentru pregătirea celui mai bun cozonac. În primul rând, atunci când vrei să pregătești acest desert tradițional, trebuie să ai mare grijă la alegerea produselor. Se recomandă folosirea unor ingrediente de calitate superioară, care să ajute la creșterea aluatului și la coacerea uniformă a cozonacului.

De asemenea, aluatul perfect se obține doar dacă acesta este pregătit într-o încăpere cu o temperatură constantă, cuprinsă între 22-23 de grade. Totodată, este important ca aluatul să fie cât mai bine frământat, deoarece acest proces joacă un rol esențial în ceea ce privește consitența desertului de la final. După ce acorzi atenție acestor aspecte, trebuie neapărat să știi care este ingredientul secret pentru a obține cozonaci pufoși.

Ei bine, dacă ești una dintre gospodinele care obișnuiește să pună unt sau ulei în compoziția aluatului, trebuie să știi că ar trebui să înlocuiești aceste ingrediente. Potrivit marilor bucătari, aceste ingrediente trebuie înlocuite cu ceva mult mai benefic pentru cozonacul tău. Astfel, secretul pentru a obține cel mai pufos și gustos cozonac este să pui în compoziția aluatului 2-3 linguri de untură.

Citește și: Câtă drojdie uscată se pune la 1 kg de făină pentru cozonac. Rețeta pas cu pas

cozonac cu ciocolata, reteta cozonac cu ciocolata de paste

Cozonac cu ciocolată și ouă de Paște 

[Sursa foto: Unsplash]

Rețeta completă de cozonac cu cremă de ciocolată

Înainte de a te apuca de rețeta completă de cozonac cu cremă de ciocolată, este important să te asiguri că ai la îndemână toate ingredientele. De altfel, se recomandă folosirea ingredientelor la temperatura camerei, astfel că înainte cu aproximativ 2 ore de începerea rețetei le poți scoate din frigider. După acest pas, te poți apuca de pregătit cea mai bună și simplă rețetă de cozonac. Vezi mai jos rețeta de cozonac cu cremă de ciocolată, care te va fascina din prima.

Ingrediente pentru aluat:

-50 g drojdie

-1 ou

-4 gălbenușuri

-500 ml lapte

-1 kg făina

-1 linguriță sare

-200 g zahar

-coaja rasă de la o portocală și o lămâie

-30 g untură

Ingrediente pentru umplutură:

-125 ml lapte

-4 albușuri

-1 ou pentru uns

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

-250 g ciocolată neagră

-150 g zahăr

-1 plic zahăr vanilat

-1 esență de rom

Mod de preparare

-Primul pas este acela de a încălzi încet 100 ml de lapte în care se pune o lingură de zahăr și drojdia. Ulterior, se lasă compoziția într-un loc călduț pentru aproximativ 10 minute. Între timp, se cerne făina într-un vas mare și face o adâncitură în mijloc.

-Separăm 4 ouă și amestecăm gălbenușurile cu oul întreg, sarea, coaja de la portocală și de la lămâie și restul de zahăr. Punem amestecul inițial (drojdie, lapte și zahăr) în adâncitura din făină și apoi adaugăm amestecul cu gălbenușuri.

-Următorul pas este frământarea. Pe măsură ce frământam, adaugăm laptele, puțin cate puțin până când aluatul ajunge să fie moale si frământatul mai ușor. Aluatul trebuie să fie uniform și moale, fără a fi lipicios. Astfel că, putem să mai adaugăm lapte sau făină după caz. La sfârșit punem untura care a fost puțin încălzită înainte, însă trebuie să ne asigurăm că aceasta nu mai este fierbinte, ci călduță. Apoi frământam până când untura intră în compoziție. Presarăm făină pe deasupra aluatului, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm să la dospit, timp de o oră și puțin.

-În timp ce aluatul este la odihnit, puteți să vă ocupați de umplutură. Aici, punem ciocolata la foc împreună cu laptele și zahărul, iar cânt ciocolata e topită adaugăm zaharul vanilat și esența de rom pe care le amestecam bine cu restul compoziției. La urma punem în joc și albușurile bătute ușor. Dam crema de pe foc si o lăsăm să se răcească.

-După ce aluatul a stat la odihnit, luăm tăvile de cozonac pe care le îmbrăcăm în hârtie de copt. Apoi, luăm aluatul și îl împărțim în părți egale. Fiecare parte o împărțim în două. De asemenea, fiecare bucată o întindem într-un dreptunghi chiar puțin mai lung decât tava. Pe acesta distribuim uniform umplutura, iar apoi rulăm cât mai strâns fiecare bucată de aluat și o punem pe o suprafață presărată cu făină, ca să nu se lipească. Repetam procedeul pentru următoarele suluri, apoi două câte două le împletim strâns si le așezăm în tăvi. Ungem cozonacii cu un ou bătut și îi mai lăsăm o ora la dospit ca să se facă și mai mari.

-Ultimul pas este punerea cozonacilor la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După 10 minute dăm focul puțin mai mic și îi mai coacem 35-40 de minute, până când sunt crescuți frumos, rumeniți si trec testul scobitorii.