Vezi cum se prepară cozonacul cu bezea al Gabrielei Cristea. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Gabriela Cristea și-a surprins fanii cu pasiunea sa pentru gătit. Vezi aici care este rețeta de cozonac cu bezea a vedetei, dar și cum se prepară, pas cu pas.
Rețeta de cozonaci cu bezea în trei straturi a Gabrielei Cristea
Celebra prezentatoare TV, Gabriela Cristea și-a deschis o afacere cu cozonaci, pe care îi pregătește în timpul său liber. Aceasta a postat în mediul online, mai multe clipuri video din bucătărie, unde prezintă rețete absolut delicioase de cozonaci.
Punem 14 grame de drojdie într-un bol, apoi adăugăm jumătate din cantitate de lapte, după ce l-am încălzit. Punem și o lingură de zahăr și o mână de făină, apoi lăsăm la crescut.
Pentru 1 kg de făină, este indicat să folosim 6 ouă.
Punem 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri într-un vas. Adăugăm zahărul, esențele de vanilie și de rom, și coaja de la o portocală.
Mixăm compoziția pentru aproximativ 3-4 minute.
Adăugăm drojdia, apoi restul de apă.
Cernem jumătate de kg de făină, apoi mixăm totul până obținem o compoziție omogenă, ca de clătite, puțin mai groasă.
Făina rămasă o punem într-un bol, adăugăm sare și amestecăm foarte bine. Apoi, cernem peste restul compoziției.
Lăsăm totul la frământat, pentru aproximativ 10- 15 minute.
Punem untul la topit, apoi îl adăugăm treptat în robotul de bucătărie, împreună cu uleiul.
Se bate cozonacul, se strânge ca într-o bilă.
Încălzim cuptorul la 40 de grade și lăsăm aluatul la dospit până își mărește volumul.
Întindem coca pe masa de lucru, apoi o împachetăm și o lăsăm din nou la dospit.
Pentru umplutură, folosim cele 3 albușuri rămase, un praf de sare și le batem spumă.
Adăugăm 30- 40 de grame de zahăr pudră.
Punem ciocolata și amestecăm de jos în sus, ca să nu se lase bezeaua.
Pentru al doilea strat folosim și nucă, iar pentru al treilea, Nutella.
Împărțim aluatul în 4, apoi le mai lăsăm separat la dospit.
Pentru montarea cozonacului, întindem bine aluatul, adăugăm compoziția și o închidem. Întindem din nou foaia, apoi adăugăm crema de ciocolată și nucă măcinată.
Împachetăm totul bine, tăiem ruloul pe jumătate și îl împletim.
Îl punem în tavă, apoi punem în cuptor, la 40 de grade, pentru a sta la dospit.
După o oră și jumătate, ungem cozonacii cu ou și lapte, apoi îi punem în cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Trucurile Gabrielei Cristea pentru un cozonac delicios
Gabriela Cristea a dezvăluit secretele sale pentru cozonaci gustoși, cu ingrediente atent alese, pentru a obține cel mai bun rezultat.
Vedeta este foarte atentă la cantitățile ingredientelor, atunci când pregătește cozonacul, precum și la calitatea lor.
De exemplu, soția lui Tavi Clonda folosește mereu portocale cu coaja netratată, esențe care vor rezista la copt, făină specială pentru cozonaci. Mai mult decât atât, are grijă să adauge untul și uleiul treptat în aluat, astfel încât să nu obțină cozonaci grețoși.
„Am pus laptele la încălzit. Nu știu dacă îl folosesc pe tot, are legătură cu calitatea făinii. Am desfăcut 14 grame de drojdie aici, punem cam jumătate de lapte peste drojdie. Din cantitatea de zahăr cântărită luăm cam o mână. Peste drojdie punem și o mână de făină cernută și o lăsăm să crească.
Între timp ne ocupăm de ouă. Folosim 6 ouă la un kg de făină. 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri.
Cele 3 albușuri le punem deoparte. Peste ouă punem zahărul, punem și esențele, esențe de vanilie și rom. Radem și coaja de portocale. Să cumpărați portocale cu coajă netratată. Amestecăm tot conținutul timp de 3-4 minute. Am bătut ouăle și pun drojdia care a început să crească, punem și restul de lapte, dar nu chiar tot. Cernem și jumătate de făină și mixăm totul până se face ca o compoziție de clătite puțin mai groasă.
În cealaltă cantitate de făină punem o lingură de sare și amestecăm bine. Facem acest procedeu pentru că nu vreau să dezactivez drojdia. Ne apucăm de frământat cozonacii timp de 10-15 minute, iar între timp am topit untul, 70-80 de grame și uleiul. Trebuie să puneți uleiul treptat-treptat și așteptați să se incorporeze. Până nu se incorporează, nu mai adăugați alt ulei, pentru că se întâmplă fenomenul de ai înecat cozonacii și vor deveni grețoși.”, a dezvăluit vedeta.
„Noul membru al familiei” Tavi Clonda și Gabriela Cristea, în culmea fericirii! Nu au mai putut să țină totul doar pentru ei și au făcut anunțul în urmă cu puțin timp