WowNews logo WOWnews
Stories
Gabriela Cristea, pregătește cozonaci

Gabriela Cristea, pregătește cozonaci

Diverse

Rețeta de cozonac cu bezea a Gabrielei Cristea. Secretele vedetei pentru un cozonac delicios

Vezi cum se prepară cozonacul cu bezea al Gabrielei Cristea. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Gabriela Cristea și-a surprins fanii cu pasiunea sa pentru gătit. Vezi aici care este rețeta de cozonac cu bezea a vedetei, dar și cum se prepară, pas cu pas.

Rețeta de cozonaci cu bezea în trei straturi a Gabrielei Cristea

Celebra prezentatoare TV, Gabriela Cristea și-a deschis o afacere cu cozonaci, pe care îi pregătește în timpul său liber. Aceasta a postat în mediul online, mai multe clipuri video din bucătărie, unde prezintă rețete absolut delicioase de cozonaci.

Citeste si: Cel puțin 37 de persoane au sfârșit tragic după ce un autobuz a căzut peste 200 de metri într-o prăpastie, în Peru- kanald.ro

Iată care este rețeta de cozonaci cu bezea în trei straturi a Gabrielei Cristea!

INGREDIENTE:

  • 1 kg de făină
  • 300 de grame zahăr
  • 3 Ouă întregi
  • 250 de grame de nucă
  • 70 de grame de Unt
  • 100 ml ulei
  • 14 grame drojdie
  • 250 de grame de ciocolată
  • Esențe vanilie și rom
  • Coajă de portocală
  • 350-400 ml lapte
  • Sare.

Citește și: Gabriela Cristea, reacție prompta în urma criticilor venite din partea internauților! Prezentatoarea TV demontează acuzațiile și spune adevărul despre ingredientele pe care le folosește în prepararea cozonacilor

Gabriela Cristea

Gabriela Cristea

[Sursa foto: Instagram Gabriela Cristea]

MOD DE PREPARARE

  • Punem 14 grame de drojdie într-un bol, apoi adăugăm jumătate din cantitate de lapte, după ce l-am încălzit. Punem și o lingură de zahăr și o mână de făină, apoi lăsăm la crescut.
  • Pentru 1 kg de făină, este indicat să folosim 6 ouă.
  • Punem 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri într-un vas. Adăugăm zahărul, esențele de vanilie și de rom, și coaja de la o portocală.
  • Mixăm compoziția pentru aproximativ 3-4 minute.
  • Adăugăm drojdia, apoi restul de apă.
  • Cernem jumătate de kg de făină, apoi mixăm totul până obținem o compoziție omogenă, ca de clătite, puțin mai groasă.
  • Făina rămasă o punem într-un bol, adăugăm sare și amestecăm foarte bine. Apoi, cernem peste restul compoziției.
  • Lăsăm totul la frământat, pentru aproximativ 10- 15 minute.
  • Punem untul la topit, apoi îl adăugăm treptat în robotul de bucătărie, împreună cu uleiul.
  • Se bate cozonacul, se strânge ca într-o bilă.
  • Încălzim cuptorul la 40 de grade și lăsăm aluatul la dospit până își mărește volumul.
  • Întindem coca pe masa de lucru, apoi o împachetăm și o lăsăm din nou la dospit.
  • Pentru umplutură, folosim cele 3 albușuri rămase, un praf de sare și le batem spumă.
  • Adăugăm 30- 40 de grame de zahăr pudră.
  • Punem ciocolata și amestecăm de jos în sus, ca să nu se lase bezeaua.
  • Pentru al doilea strat folosim și nucă, iar pentru al treilea, Nutella.
  • Împărțim aluatul în 4, apoi le mai lăsăm separat la dospit.
  • Pentru montarea cozonacului, întindem bine aluatul, adăugăm compoziția și o închidem. Întindem din nou foaia, apoi adăugăm crema de ciocolată și nucă măcinată.
  • Împachetăm totul bine, tăiem ruloul pe jumătate și îl împletim.
  • Îl punem în tavă, apoi punem în cuptor, la 40 de grade, pentru a sta la dospit.
  • După o oră și jumătate, ungem cozonacii cu ou și lapte, apoi îi punem în cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Citește și: Gabriela Cristea rupe tăcerea, după ce a fost acuzată că pune chimicale în cozonacii pe care îi vinde! A recunoscut totul despre ingrediente pe care le folosește: „Am să fiu super cinstită cu voi. Șoc și groază”

Gabriela Cristea

Gabriela Cristea

[Sursa foto: Instagram Gabriela Cristea]

Trucurile Gabrielei Cristea pentru un cozonac delicios

Gabriela Cristea a dezvăluit secretele sale pentru cozonaci gustoși, cu ingrediente atent alese, pentru a obține cel mai bun rezultat.

Vedeta este foarte atentă la cantitățile ingredientelor, atunci când pregătește cozonacul, precum și la calitatea lor.

De exemplu, soția lui Tavi Clonda folosește mereu portocale cu coaja netratată, esențe care vor rezista la copt, făină specială pentru cozonaci. Mai mult decât atât, are grijă să adauge untul și uleiul treptat în aluat, astfel încât să nu obțină cozonaci grețoși.

Citeste si: Unde se vor duce toate bunurile rămase în urma compozitorului, Horia Moculescu? Fiica sa, Nidia, este complet sfâșiată de durere de când a aflat vestea tristă- kfetele.ro

Citeste si: O îndrăgită cântăreață face DECLARAȚII SFÂȘIETOARE despre Andreea Cuciuc: „Se simțea vinovată dacă...” Ce promisiune i-a făcut artista fiicei lui Igor Cuciuc?- radioimpuls.ro

„Am pus laptele la încălzit. Nu știu dacă îl folosesc pe tot, are legătură cu calitatea făinii. Am desfăcut 14 grame de drojdie aici, punem cam jumătate de lapte peste drojdie. Din cantitatea de zahăr cântărită luăm cam o mână. Peste drojdie punem și o mână de făină cernută și o lăsăm să crească.

Între timp ne ocupăm de ouă. Folosim 6 ouă la un kg de făină. 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri.

Cele 3 albușuri le punem deoparte.  Peste ouă punem zahărul, punem și esențele, esențe de vanilie și rom. Radem și coaja de portocale. Să cumpărați portocale cu coajă netratată. Amestecăm tot conținutul timp de 3-4 minute. Am bătut ouăle și pun drojdia care a început să crească, punem și restul de lapte, dar nu chiar tot. Cernem și jumătate de făină și mixăm totul până se face ca o compoziție de clătite puțin mai groasă.

În cealaltă cantitate de făină punem o lingură de sare și amestecăm bine. Facem acest procedeu pentru că nu vreau să dezactivez drojdia. Ne apucăm de frământat cozonacii timp de 10-15 minute, iar între timp am topit untul, 70-80 de grame și uleiul. Trebuie să puneți uleiul treptat-treptat și așteptați să se incorporeze. Până nu se incorporează, nu mai adăugați alt ulei, pentru că se întâmplă fenomenul de ai înecat cozonacii și vor deveni grețoși.”, a dezvăluit vedeta.

Sursa: libertateapentrufemei.ro